Időt és pénzt spórolnak a gazdák Csíkrákoson

Csíkrákoson ellenőrzik a traktorok és mezőgazdasági járművek műszaki állapotát, és törzskönyvet is kiállítanak a Gépjármű-nyilvántartási Hivatal (RAR) munkatársai.

Vlaicu Lajos
Időt és pénzt spórolnak a gazdák Csíkrákoson
Fotó: Vlaicu Lajos

Nyolcvan gazda jelezte, hogy élne a mezőgazdasági gépek és traktorok helyszíni műszaki vizsgáztatásának lehetőségével Csíkrákoson. A Gépjármű-nyilvántartási Hivatal (RAR) munkatársai a községben eddig negyven traktor műszaki állapotát ellenőrizték, és várhatóan a jövő héten be is fejezik az elkezdett munkát – tájékoztatott Vizoli Miklós, Csíkrákos alpolgármestere. Hozzátette, a településen található traktorok és mezőgazdasági gépek műszaki állapota eltérő, többsége külföldről behozott, akár negyven-ötven éves is lehet, de fontosnak tartják, hogy a közutakon járó járművek a törvényeknek megfelelően jó műszaki állapotban legyenek. Kiemelte, nagy könnyebbség a gazdáknak, hogy a RAR munkatársai a településen végzik el a műszaki vizsgát.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Dologidő van! Ilyenkor a mezei munka végzése mellett nehéz és időbe telik eljutni a RAR csíkszeredai műhelyébe, előjegyzést kérni, várni, amíg sorra kerülünk, ráadásul sok esetben, ha a traktornak nem volt műszaki vizsgája, akkor szállítását is meg kellett szervezni – mondta az egyik helyi gazda. 

Időt és pénzt spórolnak a gazdák Csíkrákoson

A traktorok helyszíni ellenőrzését végző szakemberek kifejtették, a hozzájuk érkező kéréseket alig győzik teljesíteni, kevesen vannak. Az idén Hargita megye több mint húsz településén jártak, de még több helyszínre várják őket. Éppen ezért a gazdák türelmét kérik, mint ígérték, előbb-utóbb valamennyi település kérését teljesíteni fogják, de pontosan nem tudták megmondani, melyik település mikor kerül sorra. 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!