Csíki Játékszín: színes repertoárral indít az új évad

Számos új, saját és vendégelőadást tekinthetnek meg az érdeklődők, kortárs és világklasszikus művekből egyaránt a Csíki Játékszín új évadjában. Erről sajtótájékoztatón beszéltek.

Kurta Andrea
Csíki Játékszín: színes repertoárral indít az új évad
Fotó: László Ferenc Csaba

A Csíki Játékszín péntek délelőtt sajtótájékoztatót tartott, ahol megosztották a nyilvánosság számára fontos tudnivalókat a soron következő évadról.

Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere elmondta, hogy a városvezetés számára fontos a színház és annak élete, továbbá örül, hogy az új évad, a korábbiakhoz hasonlóan, színes repertoárral várja a nézőket. Azt is hozzátette, reméli, a felújított színházat majd még többen fogják látogatni, és sikeres évadot kívánt.

Veress Albert, a színház igazgatója részletesen ismertette az új előadások listáját, azok szereposztását, illetve a színházbérleteket érintő változtatásokat. Felhívta a figyelmet, hogy

akik az előző évadban vásárolt bérletükhöz rendelt helyet meg szeretnék tartani, azok szeptember 20- ig váltsák ki az új évad bérletét, mert utána a korábban lefoglalt helyeket felszabadítják.

Az ifjúsági bérletekkel kapcsolatban megosztotta, hogy a négy nagyszínpadi előadás mellett az idei évadban egy stúdió-előadást is tartalmaz a bérlet.

Csíki Játékszín: színes repertoárral indít az új évad

Ahogyan azt a színházigazgató megosztotta,

számos új, saját és vendégelőadást tekinthetnek meg az érdeklődők, kortárs és világklasszikus művekből egyaránt. A felnőtt- és ifjúsági, valamint a gyermek-előadások felhozatala is bővül az idei évadban, de az új darabok mellett a korábbi évad előadásai is műsoron maradnak.

Veress Albert elárulta, több színházzal és egyetemmel való együttműködés munkájának eredményét tekintheti majd meg a nagyérdemű.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Az ebben az évadban hozott új előadások listája a következő:

  • Nagytermi előadások:

Az apa, Vladimir Anton rendezésében. A muzsika hangja, Szenteczki Zita rendezésében. Valamint a  Buborékok című előadás Mohácsi János rendezésében. 

  • A megtekinthető vendégelőadások:

A doktor, amely a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház vendégelőadása, Andrei Şerban rendezésében. A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház Parasztopera című vendégelőadása, Györfi Csaba rendezésében. A sepsziszentgyörgyi Tamási Áron Színház vendégelőadása, William Shakespeare A vihar című darabja, amelyet Bodó Viktor rendezésében hoznak el a Csíki Játékszín színpadára. 

  • A Hunyadi László kamaraterem repertoárja a következő:

Ami megmaradt belőlünk, Alejandro Durán rendezésében. A Kovács János meghal című előadás Dálnoky Csilla rendezésében. Bordás Attila rendezésében a Bányavirág című előadást tekinthetik majd meg az érdeklődők.

Emellett a Tantermi előadások is helyet kapnak, mint A vonal innenső végén című, valamint további két darab, amelyről nem osztottak meg bővebb információt.

Az előadások pontos időpontjait a színház weboldalán találják majd meg az érdeklődők.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!