Ciolacu: kisebb infláció, növekvő vásárlóerő

Marcel Ciolacu kormányfő egy vasárnapi sajtóeseményen kijelentette, hogy mára már az infláció öt százalék alá csökkent, és nőtt a vásárlóerő. Romániában jövőre várhatóan bevezetik az európai minimálbért, amelynek összege többé már nem függ politikai döntésektől – ígérte a miniszterelnök.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 1 perc
Ciolacu: kisebb infláció, növekvő vásárlóerő
Fotó: gov.ro

Marcel Ciolacu kormányfő egy vasárnapi sajtóeseményen kijelentette, hogy mára már az infláció öt százalék alá csökkent, és nőtt a vásárlóerő, számolt be az Agerpres hírügynökség. A miniszterelnök emlékeztetett arra, hogy idén a nyugdíjak 13,8 százalékkal nőttek, a nettó átlagbér eléri az 1100 eurót, a minimálbér pedig a 480 eurót.

– A lényeg az, hogy a jobboldali kormányok a törvény előírásai ellenére még a nyugdíjak indexálását – értékkövetési módszerét – sem hajtották végre, nem is beszélve a minimálbér-emelésről –  jelentette ki, hozzátéve, hogy Romániában jövőre bevezetik az európai minimálbért, amelynek összege többé már nem függ politikai döntésektől. Hangsúlyozta, hogy az infláció csökkenésével egy időben nőtt a vásárlóerő is. A sikert összefüggésbe hozta azzal, hogy a kormány prioritásnak tekinti a közberuházásokat.

Ciolacu beszélt arról is, hogy egyeztetni készül az Európai Bizottsággal a hazai ipar állami támogatásáról, mert bizonyos ágazatokban csak így növekedhet újra a termelés. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!