Célba értek a Katalin-báli adományok

HN-információ

A Csíki Vállalkozók Egyesülete és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa hét éve már évente jótékonysági Katalin-bált szervez, melynek bevétele idén az AutHelp egyesületet segítette. Tóth László főkonzul és Márk-Csucsi Róbert adták át a befolyt összegből vásárolt adományokat az egyesületnek.

Tavaly novemberben, mint arról beszámoltunk, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa és a Csíki Vállalkozók Egyesülete nyolcadik alkalommal szervezett jótékonysági gyűjtést. Akkor a járványhelyzet miatt a hagyományos Katalin-bál a virtuális térbe költözött. Az aukcióknak és az egyéni adományoknak köszönhetően közel ötvenezer lej gyűlt az AutHelp autistákat segítő egyesületnek. Az adományokat a csíkszeredai József Attila-iskola öt speciális, autistákkal foglalkozó osztályának adták át. Bakcsi Tünde, a CsVE ügyvezetője elmondta, az AutHelp egyesület elképzelései szerint költötték el az összeget. A 47 ezer lejből vásároltak egy színes nyomtatót, a hozzá tartozó festékpatronokkal együtt. Öt laptopot és 18 táblagépet védőtokkal, amelyekre beszerezték az egyedi, autisták számára kifejlesztett szoftvereket.

– Szeretném megköszönni a támogatóknak, akik közül sokan magánszemélyek, vállalatok, akik nem kevés pénzt adományoztak. Remélem, az eszközökön keresztül segíteni tudunk az iskolának és annak a 25 gyereknek, aki itt, speciális osztályban tanul – fogalmazott Tóth László főkonzul.

Bakcsi Tünde hozzátette, hogy szám szerint 45 adományozó volt, ebből két intézmény, az egyik Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa, húsz magánszemély, illetve 23 vállalkozás.

Antal Ildikó, az AutHelp egyesület elnöke megköszönte a segítséget, és kifejtette, hogy nagyban megkönnyítik a mindennapokat a modern eszközök, amelyekkel hatékonyabban tudják fejleszteni a gyerekek készségeit minden téren. A szoftvereken keresztül a tanárok kifejezetten autista gyerekek számára tudnak feladatokat szerkeszteni.

2022-ben is lesz Katalin-bál, november 26-án, amit hagyományos formában szerveznek meg, fizikai jelenléttel.

Adorján Zsófia



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!