Hirdetés

Burus-Siklódi Botond kapta a Hargita Megyéért Díjat

Csütörtök délután dísztanácsülésen adták át a Hargita megyéért díjat Csíkszeredában. A rangos kitüntetést idén Burus-Siklódi Botond, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnöke kapta.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 3 perc
Burus-Siklódi Botond kapta a Hargita Megyéért Díjat
Elismerték érdemeit. Burus-Siklódi Botond pedagógus, az RMPSZ elnöke kapta az idei Hargita Megyéért Díjat Fotó: László F. Csaba

A Hargita megyéért díjat 2001-ben alapította a megyei önkormányzat, és évről évre olyan személynek adományozzák, aki kiemelkedő tevékenysége által hozzájárult a megye jó hírének öregbítéséhez. Az elismerést idén Burus-Siklódi Botond, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének (RMPSZ) elnöke kapta. Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, majd a díjazott kilétét Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke fedte fel


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Burus-Siklódi Botond kapta a Hargita Megyéért DíjatBurus-Siklódi laudációját Erősdi Edit módszertanos pedagógus mondta. Beszédében kitért arra, hogy a díjazott munkássága, életpályája példaértékű és maradandó értéket képviselő. Kiemelte: olyan pedagógus, akiről az igényesség, a helytállás és a kitartás jut eszébe.
– Hosszú éveken át volt a Hargita Megyei Pedagógusok Házának igazgatója, melynek elsődleges célja a megye pedagógusainak, tanintézetvezetőinek, valamint a közoktatásban dolgozó kisegítő személyzet szakmai továbbképzése. Az intézmény az ő javaslatára vette fel 1997-ben Apáczai Csere János nevét és a díjazott az egykor omladozó bentlakásépületből több mint két évtizednyi kitartó munkával olyan infrastrukúrát alakított ki, ahol ízléses környezetben és 21. századi technológiával felszerelt, modern intézmény várja a pedagógusokat – fogalmazott Erősdi.

Burus-Siklódi Botond kapta a Hargita Megyéért Díjat

– Önbecsülésünkhöz elengedhetetlenül szükséges az a tudat, hogy ott, ahová a gondviselés helyezett, megtettük a lehető legtöbbet a lehető legjobban – fogalmazott a kitüntetett. Dsida Jenő szavait idézte: „megtettem mindent, amit megtehettem”, és hozzáfűzte: számára Hargita megye legrangosabb kitüntetése olyan visszajelzés, mely ezt a tudatot erősíti.
– Az egyén boldogulásának feltétele közösségben teljesedhet csak ki – zárta gondolatait Burus-Siklódi Botond.

Burus-Siklódi Botond kapta a Hargita Megyéért Díjat

A 2024-es Hargita megyéért díjat Borboly Csaba megyeitanács-elnök, BíróBarna Botond alelnök és Ferencz Salamon Alpár László megyei tanácsos adta át az Apáczai Csere János Pedagógusok Háza nagytermében tartott ünnepi tanácsülés keretében.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!