Bűnmegelőző felvilágosító előadásokat tartanak az iskolákban

Tudatos internethasználat, otthonelhagyás, családon vagy más kisközösségen belüli erőszak, tiltott szerek használatának veszélyei – egyebek mellett ezekről a témakörökről tartanak felvilágosító előadásokat a 2024–2025-ös tanévben a Hargita megyei rendvédelmi szervek.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 2 perc
Bűnmegelőző felvilágosító előadásokat tartanak az iskolákban
Bűnmegelőzés. Beszámoltak felvilágosító tevékenységükről a rendvédelmi szervek vezetői Fotó: László F. Csaba

Az új tanévben is felvilágosító és prevenciós előadásokat tartanak a megye iskoláiban a Hargita megyei rendvédelmi szervek. A tevékenységekről az intézmények képviselői sajtótájékoztatón számoltak be kedden, ahol jelen volt Iordan Mircea-Ştefan, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Dan Iamandi, a Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség főparancsnoka, Cimpoeșu Stelian, a Hargita Megyei Olt Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) tűzoltó-főfelügyelője és Alexandra Maria Ţifrea, a Hargita Megyei Drogprevenciós Központ vezetője.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Elhangzott: az iskolakezdési ünnepségeket több mint 270 rendőr és csendőr felügyelte, ugyanakkor az egész 2024–2025-ös tanév során ellátják az őrző-védő szolgálatot a megye több iskolájában – ismertette a rendőrfőparancsnok.

Bűnmegelőző felvilágosító előadásokat tartanak az iskolákban
A 2024–2025-ös tanév során a belügyi testület képviselői felvilágosító és prevenciós előadásokat szerveznek a diákok, tanárok és szülők számára. Ezek között lesznek olyanok, amelyek arról szólnak, hogy a gyermekek hogyan tudják elkerülni, hogy bűncselekmények áldozatai legyenek; elmondják, hogy milyen magatartásformát érdemes követni, hogy ők ne váljanak elkövetőkké; szó lesz tudatos internethasználatról, a személyes adatok védelméről; felvilágosító kampányokat tartanak továbbá az otthonelhagyásról, a családon vagy más kisközösségen belüli erőszakról, a tűz vagy más vészhelyzet esetén hasznos tudnivalókról és a tiltott szerek használatának veszélyeiről is – részletezték. Emellett az idei évtől csatlakoznak A hallgatás is erőszak. A hangod a megoldás („Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția”) elnevezésű országos kampányhoz, amely az optimális iskolai légkör fontosságára hívja fel a figyelmet.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!