Hirdetés

Borboly Csaba maradt az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke

Borboly Csaba maradt az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke. A csütörtök esti küldöttgyűlésen 126 érvényes szavazat közül 65-öt szerzett meg, míg Tánczos Barna 61-et.

Vlaicu Lajos
Borboly Csaba maradt az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke
Fotó: László F. Csaba

Az RMDSZ Csíki Területi Szervezete elnöki tisztségéért való jelentkezési határidő hétfőn délután járt le. A megadott határidőig szükséges iratcsomót két elnökjelölt nyújtotta be a szervezet csíkszeredai székhelyén. Ezek alapján az elmúlt két napban már lehetett tudni, hogy Borboly Csaba és Tánczos Barna szálltak harcba az elnöki tisztségért. Csütörtök este titkos szavazással döntöttek az új elnök kilétéről az RMDSZ Csíki Területi Szervezete küldöttgyűlésén, amelyben összesen 133 küldött rendelkezik szavazati joggal.

Borboly 65 érvényes szavazatot kapott, míg Tánczos Barna 61-et. A küldöttek tagjai közül a legtöbben a csíki vidéki és városi szervezeteket képviselik. 

Borboly Csaba a csíki területi szervezetre vonatkozóan kiemelte: továbbra is egy a csapat, és úgy látja, ez a szervezet a legeredményesebb az RMDSZ-en belül. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy azokat a szálakat, amelyek a szervezeten belül az elmúlt években szét voltak szakítva, sikerül újrakötni.

Tánczos Barna gratulált Borboly Csabának az eredményhirdetést követően. Beszédében köszönetet mondott az őt támogatóknak és kifejtette, a rá leadott szavazatok száma is bizonyítja, sokan gondolják úgy, hogy változás szükséges a szervezeten belül.

László F. Csaba

Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke az RMDSZ Csíki Területi Szervezete tisztújító választásán mondott beszédében kifejtette, június óta az RMDSZ nem a kormány tagja, és ez nem is fog változni a választásokig.

– A kormány döntéseit elnézve talán nem is baj – mondta Kelemen. Kiemelte, feladatuk, hogy megakadályozzák a kormánynak a sport és kultúra átszervezésére vonatkozó intézkedéseit. – Nem engedhetjük, hogy az önkormányzatok mozgásterébe beleszóljanak, mert ha sikerrel járnak, akkor ezek az intézkedések ellehetetlenítenék az önkormányzatok működését. Júniusban európai parlamenti választások, ősszel helyi önkormányzati választások és decemberben államelnöki választások lesznek, fontos, hogy egységben legyünk.

László F. Csaba

– A jelen állás szerint nincs a kormányzati intézkedésekre jelentős ráhatásunk – szögezte le Kelemen. Hozzátette, ha bizalmatlansági indítványt kell leadni, akkor e téren nagy az RMDSZ-en a nyomás, mert az AUR-ral senki nem akar együttműködni, a többi szervezet pedig az RMDSZ nélkül nem tud bizalmatlansági indítványt benyújtani. A kormányzás a cél a jövőre nézve. – Nincs sértettség, de nem felejtünk, hogy minden ok nélkül kitúrtak a kormányból bennünket. A területi szervezet dolgairól nyilvánosan nem fogok beszélni, szövetségi elnökként nem tehetem meg, a másik, hogy senkinek a renoméját nem szeretném lerontani. Véleményem van, de fentről nem akarok semmit sugallni. Akkor leszünk sikeresek, ha a közösséget a kölcsönösség jegyében építjük – szögezte le az RMDSZ szövetségi elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!