Hirdetés

Bizonyítványt kaptak a Székely termék védjeggyel rendelkezők

Közel negyven olyan helyi termelő és kézműves vette át a Székely termék védjegy használatát tanúsító bizonyítványt, aki tíz éve csatlakozott a termékcsaládhoz. A péntek déli díjátadó után mozgóboltvásárt és szakmai találkozót tartottak.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 3 perc
Bizonyítványt kaptak a Székely termék védjeggyel rendelkezők
Elismerés. A bizonyítványokat Cilip Árpád, Becze István, Jakab István, Borboly Csaba adták át Fotó: László F. Csaba

Már kétszáz termelő több mint ezerötszáz terméke rendelkezik Székely termék védjeggyel, az ezzel tíz, tizenegy és tizenkét éve rendelkező helyi termelők és kézművesek vehették át a védjegy használatát tanúsító bizonyítványt péntek délben Csíkszeredában.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Az eseményen elsőként Cilip Árpád, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének igazgatója és a Székely termék védjegy koordinátora köszöntötte a jelenlevőket.

Bizonyítványt kaptak a Székely termék védjeggyel rendelkezők

– Közel 13 éve hoztuk létre a védjegyet, amelynek célja a háztáji kisgazdaságokat működtető személyek, családok megélhetésének biztosítása, a mindennapjaikat megnehezítő körülmények megkönnyítése. A Székely termék iránti kereslet évről évre több mint húsz százalékkal nő, ezzel egy időben pedig a termelők éves értékesítése is felfelé ível. A kistermelők számára szervezett vásárok éves forgalma közel egymillió lej, és öröm számunkra, hogy egyre több székelyföldi termelő igyekszik csatlakozni a termékcsaládhoz – fogalmazott.

Elhangzott: mivel fontos számukra, hogy több értékesítési felület biztosításával még nagyobb forgalmat tudjanak generálni a helyi termelőknek és kézműveseknek, régóta dolgoztak egy nagyobb volumenű értékesítési lánc megalkotásán is. Ennek egyik mérföldköve a Székely termék telefonos alkalmazás létrehozása, amely az új vásárlói szokásokhoz igazodik és segíti a kapcsolattartást. Ezt Miklós Ervin, az LGT Proiect társtulajdonosa mutatta be az érdeklődőknek.

Bizonyítványt kaptak a Székely termék védjeggyel rendelkezők

Kiemelte: az alapötletük az volt, hogy lehetőséget adjanak a fogyasztónak, hogy bárhol és bármikor tudjon vásárolni egyszerre több termelőtől, és információt kapjon termékről, termelőről, vásárokról, mozgóboltról. Az összetett rendszer egyszerre termelői és termékadatbázis; készlet nyilvántartás/gazdálkodás; többszintű jogosultságkezelés; logisztikai támogatás; és termelő-üzemeltető-vásárló kapcsolattartási felület is – részletezte.

Bizonyítványt kaptak a Székely termék védjeggyel rendelkezők

A díjátadó ünnepségen továbbá felszólalt Becze István, a Székely Gazdaszervezetek Egyesületének elnöke, László Csongor, Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének igazgatója, Jakab István, a Magyar Országos Gazdaszövetség alelnöke és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Beszédeiket a sokéves közös munkát és erőfeszítést honoráló bizonyítványok átadása követte, amelyet közel negyven helyi termelő és kézműves vehetett át.

Bizonyítványt kaptak a Székely termék védjeggyel rendelkezők

Mivel tíz Székely termék védjeggyel rendelkező termelőnek van mozgóboltja is, a köszönetnyilvánítás után a jelenlevőket meghívták, hogy látogassák meg a mozgóboltvásárt a megyeháza melletti téren. Ezt követően szakmai találkozót tartottak a mozgóboltok képviselőivel és tulajdonosaival, ahol a telefonos alkalmazáshoz kapcsolódó szimulációkat végeztek el, valamint a mozgóboltrendszerek összehangolásáról és további technikai kérdésekről cseréltek eszmét.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!