Hirdetés

Beteljesült álom: sportcsarnokot adtak át Csíkszentsimonban

HN-információ

Közel tízmillió lej értékű sportcsarnokot adtak át Csíkszentsimonban. A kedd délutáni eseményen a helyi iskola képviselői és a település elöljárói mellett jelen volt Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes, Tánczos Barna környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter, Novák Károly Eduárd sportminiszter és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, illetve áldást mondtak az egyházi elöljárók.

Átadták Alcsík legnagyobb sportlétesítményét, amely méreteit és költségeit figyelembe véve a település, de a térség szintjén is az egyik legnagyobb infrastrukturális beruházásnak bizonyult a maga közel tízmillió lejes értékével, illetve közel 1500 négyzetméterével és 180 férőhelyével. Kozma Istvánnak, Csíkszentsimon polgármesterének nagyjából 17 éves álma teljesült a mostani átadó alkalmával, ugyanis korábban ifjúsági szervezet elnökeként már gondolkodott a községi sportcsarnok építésén. Az elképzelés kivitelezésére egészen első polgármesteri mandátumának idejéig kellett várjon.

Polgármesterségem második évében sikerült a projektet elkezdeni, most nem kis meghatódottsággal állok a jelenlévők előtt. Fiatalkori álmom valósult meg, a létesítmény a helyi Endes József Általános Iskola diákjait, a község lakóit, sőt a térség sportkedvelőit is kiszolgálja a későbbiekben – kezdte beszédét a polgármester. Hozzátette: nemcsak a saját, hanem a község sportkedvelőinek az álma is valóra vált ezzel a csarnokkal. Természetesen voltak, akik nem hittek benne, azok most láthatják, hogy itt állunk – hívta fel a figyelmet.

A terület összesen 1445 négyzetméter. A sportcsarnok jelenleg a község legnagyobb középülete, amely magában foglalja a pályát, az öltözőket, a raktárt és egy 180 férőhelyes lelátót. A polgármester megköszönte mindenkinek, aki az álom megvalósításához hozzájárult.

Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta: a politikai érdekvédelemnek egyetlenegy feladata van, a közösség szolgálata.

Ehhez a szolgálathoz az eszközöket, lehetőségeket kötelességünk megteremteni és a közösség bizalmából kapott küldetést véghez vinni – hangzott el Kelemen Hunor ünnepi beszédében. Az elöljáró kitért arra is, hogy a jelenlegi stratégiát a továbbiakban is követni szeretnék, és bár az elképzelések nem mostaniak, az út hosszú, de a megvalósítások sikeresek, és ma már nincs olyan település Csíkban, ahol ne lenne projekt, mondta a miniszterelnök-helyettes.

Miniszteri aláírás

Tánczos Barna azzal az irattal köszöntötte a helyieket, amelyet Kozma István hétfő délelőtt, az átadót megelőzően írt alá. Az iraton összesen öt mondat áll, de megannyi év kemény munkája.

Ezzel szentesítettük, hogy innentől a csíkszentsimoni és csatószegi közösség szolgálatában áll a csarnok, használják rendeltetésének megfelelően! Magunk sem gondoltuk volna néhány évvel ezelőtt, hogy magyar miniszterelnöki aláírás is lesz ezen az iraton, és miniszterek ilyen sokan leszünk jelen az átadón – mondta Tánczos.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a közösség erejét méltatta.

A község lakóinak elszántsága a projekt megvalósulásában is tetten érhető, akárcsak a szavazati kedvükben választások idején, amely mint a sportcsarnok is jelzi, erős parlamenti jelenlétet és ráhatást eredményezett a magyar közösség számára – emelte ki Borboly.

Novák Károly Eduárd sportminiszter elmondta, egyre jobbak a feltételek az országban a sportolás terén.

Bár gyerekkoromban közel sem álltak ilyen lehetőségek rendelkezésemre edzésmunka végzéséhez, mégis hittem benne, hogy olimpiai sikert érhetek el. Tehát a most átadott sportcsarnok is jelzi, hogy hinni kell a dolgokban – zárta a beszédek sorát Novák Károly Eduárd.

Az eseményt a Csíkszentsimoni Fúvószenekar és a helyi iskolások előadása tette hangulatosabbá. A létesítményt megáldották az egyházi elöljárók. A sportcsarnokavatót a helyi utánpótláscsapatok mérkőzése zárta, a kezdőrúgást Tánczos Barna végezte.

Vlaicu Lajos



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!