Bemutatták a közösségi munkavégzést szolgáló irodát Csíkszeredában

Bemutatták a sajtónak a csíkszeredai önkormányzat Kossuth Lajos utcai ingatlanában kialakított és hamarosan megnyíló Kapocs coworking irodát csütörtök délután.

Kovács Andrea
Bemutatták a közösségi munkavégzést szolgáló irodát Csíkszeredában
A coworking iroda az önkormányzat gazdaságfejlesztés területén tett egyik nagy lépése Fotó: Csíkszeredai önkormányzat

Csütörtök délelőtt mutatták be a sajtónak a csíkszeredai önkormányzat Kossuth Lajos utcai ingatlanában kialakított és hamarosan megnyíló Kapocs coworking irodát. Az iroda még nem készült el teljes egészében, hiszen egyes bútorok hiányoznak, ezek a következő hónapokban kerülnek a helyükre, így a tér a nyár folyamán indul be.

A nyitott területű, bérelhető coworking – vagyis közösségi munkavégzést szolgáló – irodát olyan, főként pályakezdő vállalkozók, szabadúszók, fiatalok vagy idősebbek számára alakítottuk ki, akik egyéni vállalkozókként dolgoznak, szellemi munkával foglalkoznak, és keresik a hasonló munkában tevékenykedő csíkszeredaiak társaságát, illetve akik számára fontos, hogy modern, kreatív térben dolgozhassanak

– vázolta az elképzeléseket Korodi Attila polgármester.

Bemutatták a közösségi munkavégzést szolgáló irodát Csíkszeredában

A Kapocsban illeték ellenében bérelhető nyitott terek, Zoom-konferenciára alkalmas szobák, tárgyalóasztal, íróasztalok, konyha és fürdőszoba kaptak helyet. A tér egy időben legtöbb 35 személy befogadására képes, akik saját asztalfelületet, Zoom-szobát vagy kis tárgyalót tudnak bérelni, de lesznek – hosszabb távra kérhető – állandó, fix helyek, ahol személyes tárgyak is otthagyhatók, valamint úgynevezett social deskek is, ha valaki csupán néhány órára venné igénybe az irodát.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Emellett a coworking iroda olyan tér lesz, ahol a munkavégzés mellett egyfajta inkubálással is tudnak foglalkozni, ahol új projektek indulhatnak el, és programokat terveznek a délutáni órákban. A létesítmény a nevét onnan kapta, hogy szeretnének lehetőséget kínálni személyek, vállalkozások számára a kapcsolódásra.

Bemutatták a közösségi munkavégzést szolgáló irodát Csíkszeredában

Az irodát a csíkszeredai önkormányzat beruházásával hozták létre, adminisztrálása pedig – a Művészetek Házához hasonlóan – a Pro Cultura Siculi Közösségek Közti Fejlesztési Társulás feladata. A sajtóeseményen Korodi Attila elmondta: az önkormányzat számos projektet elindított a gazdaságfejlesztés területén, amelyeknek érdembeli hatása a következő években lesz mérhető. Ezek közé tartozik a stratégiai partnerség, az adózási kedvezmények, az ipari park és a hozzá kapcsolódó ipari inkubációs és képzési központ, a coworking iroda és a Művészetek Házába tervezett INNOKULT Központ, mely innovációs, inkubációs és képzési helyszín lesz, ahol közösségi rendezvényeket, konferenciákat is lehet szervezni.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!