Bemutatkozik a Spartan Race Csíkszeredában

HN-információ
Becsült olvasási idő: 2 perc
Bemutatkozik a Spartan Race Csíkszeredában
Verseny sajátos akadálypályán Fotó: Csíkszereda Városháza

Emberpróbáló, látványos sportesemény elé néz Csíkszereda, szombaton a város is megismerkedik a Spartan Race-szel – hívja fel közleményben a figyelmet Csíkszereda Városháza. Az akadályokkal tűzdelt terepfutásnak három versenyszáma lesz: a 10 km-es Super 25 akadállyal, az 5 km-es Sprint 20 akadállyal, és az 1–4 km-es, korosztályonként változó távú Kids nevű erőpróba. A legnehezebb pálya városi és mezei útvonalakon halad, a két rövidebb pedig városi nyomvonalon – tájékoztattak.
Mint írják, a benevezés bárki számára nyitott, a felnőttek online jelentkezése viszont tegnap éjfélkor lezárták. A gyermekek szerdán 24 óráig még jelentkezhetnek online a ro.spartan.com weboldalon vagy az esemény Facebook-oldalán. Aki lemarad az elektronikus benevezésről, annak a helyszínen is lehetősége lesz bejelentkeznie szombat reggel a Szabadság téren. A Super versenyszám rajtja 9 órakor lesz, a Sprint és a Kids futam rajtja pedig 12 órakor. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A Spartan Race a nézők számára is izgalmasnak ígérkezik: sajátos akadálypályák lesznek többek között a Majláth Gusztáv Károly téren, a Petőfi Sándor utcán, a Fodor Sándor (korábbi Ifjúsági) parkban és a Vár téren is. Aki futóként nem vesz részt a versenyen, annak nézőként érdemes bekapcsolódnia – vélik.
Az esemény napján lezárják az autósforgalom elől a Temesvári sugárútnak a Mihai Eminescu és a Kőrösi Csoma Sándor utca közötti szakaszát 8–17 óra között. A pályák nyomvonala a forgalmasabb utcákat többnyire elkerüli, de a mezőny elhaladásáig rövid idejű forgalomkorlátozások várhatók a Fodor Sándor park térségében lévő utcákon, a Hunyadi János utcában, a Temesvári sugárúton és a Vár téren.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!