Befejezték a felújítást

Az utolsó simításokat végzik Szépvíz központi terén: a természetes andezit kővel burkolt találkozó­helyen már kialakították a virágágyásokat, elhelyezték a padokat, és nemsokára a kukák is a helyükre kerülnek. A tér hamarosan szabadtéri fotókiállításnak ad otthont.

Pál Bíborka
Befejezték a felújítást
Virágágyással szegélyezett kövezett tér. Találkozóhely Fotó: Szépvíz Polgármesteri Hivatala

Hivatalos átadó ünnepséget nem szervez a szépvízi polgármesteri hivatal a felújított központi tér elkészültével, de a Hargita Megyei Kulturális Központ által gondozott, a térség szakrális és épített örökségét bemutató szabadtéri fotókiállítással méltóképpen felavatják az újjárendezett találkozóhelyet.

– Mondhatjuk, hogy ez az utolsó momentuma annak az évek óta tartó beruházás-sorozatnak, amely Szépvíz központjának rendbetételét célozta. Ha ma szétnézünk itt, felújított régi örmény épületeket látunk. Fontos volt tehát, hogy egy ehhez igazodó központot alakítsunk ki

– mondta el lapuknak Ferencz Tibor, Szépvíz polgármestere.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Befejezték a felújítást
A helyi önkormányzat költségvetéséből finanszírozott felújítás során több mint 2 ezer négyzetméteren újult meg a falu arculata: 760 négyzetméteren zöldövezetet alakított ki virágágyásokkal és új gyepszőnyeggel a munkálatokkal megbízott Garden Projekt Kft., a fennmaradó felületet pedig Tordán bányászott andezitlapokkal burkolták. A beruházás 1,3 millió lejbe került.

– A napokban a kivitelező elhelyezte a téren az új padokat, hamarosan felállítják a szemeteseket, és ezzel befejeződik a központ rendbetétele. A beruházás az andezitkövek kivágása miatt a tervezettnél hosszabbra nyúlt, de mára elmondhatjuk, hogy rendezett, kellemes falukép fogadja a helyieket és a központba érkező kirándulóbuszokat

– tette még hozzá a hamarosan leköszönő polgármester.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!