Beázhat a kápolna tetőszerkezete

Csíkmindszenten, a hosszúaszói Kisasszony-ká­polna tetőszerkezete megrongálódott, valószínűleg nem bírja ki a telet beázás nélkül. A kialakult helyzetről tíz napja szerzett tudomást Drócsa László plébános, aki egy éve teljesít szolgálatot a településen. Pénzbeli támogatást magánszemélyektől és cégektől egyaránt fogadnak, hiszen az a cél, hogy október végéig kijavítsák a kápolna tetőzezét.

Fazakas Bea
Becsült olvasási idő: 2 perc
Beázhat a kápolna tetőszerkezete
Fotó: Csíkmindszent Római Katolikus Plébánia

Csíkmindszenten a hosszú­aszói búcsúra készülve vették észre, hogy a Kisasszony-kápolna tetőszerkezete megrongálódott. Mint megtudtuk, folyamatban vannak a kárfelmérések, a későbbiekben derül ki, hogy pontosan hány darab cserépre, illetve gerendára lenne szükség.
Drócsa László plébános el­mondta, hogy a kápolna egyébként jó állapotban van, nagyobb renoválást nem terveztek rajta elvégezni. A jelenlegi helyzet azonban megkívánja a közbeavatkozást, mivel a közelgő telet nem bírja ki a jelenlegi tetőszerkezet, beázás fenyegeti az épületet.
Kérdésünkre elhangzott, hogy a helyiek adakozni kezdtek a hír hallatán, de a cégek, intézmények segítségére is szükség lenne, hiszen az a cél, hogy október végéig kijavítsák a kápolna tetőzezét.
Adományokat banki átutalással a következő IBAN számra lehet utalni: RO61 RNCB 0159 0154 2032 0001 - Parohia Romano Catolica Misentea. A közleményben írjuk be: donație pentru capelă.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!