Hirdetés

Az 1994-ben végzett évfolyam kiállítása

A csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskola első, 1994-ben végzett évfolyama egykori diákjainak munkáiból nyílt kiállítás csütörtök délután Csíkszeredában, a Megyeháza Galériában.

Kovács Andrea
Az 1994-ben végzett évfolyam kiállítása
Különleges harmincéves osztálytalálkozó Fotó: László F. Csaba

Rendhagyó kiállítást nyitottak meg csütörtök délután a csíkszeredai Megyeháza Galériában. A Harminc című tárlat az 1990-ben frissen újraalakult csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskola első évfolyama végzős diákjainak munkáit vonultatja fel. A tárlaton reprezentatív munkákat, festményeket, grafikákat, szobrokat, kollázsokat láthatunk, az alkotások többsége az elmúlt két-három évben készült, de vannak egészen újak is.

Az 1994-ben végzett évfolyam kiállítása

A kiállítás megnyitóján a jelenlevőket Ferencz S. Apor köszöntötte.

– Mi voltunk az első olyan évfolyam, amely 1994-ben elvégezte a művészeti középiskolát Csíkszeredában. Az egykori osztályközösség mai napig összetartó csapat, közben ahány alkotó, annyi szakmai irány és életút van mögöttünk.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Az alkotói munka mellett más művészeti területeken is tevékenykedünk, van, aki tanári, oktatói, művészetpedagógusi pályán helyezkedett el, de van, aki a divat-, reklám- vagy színházi szakmában, könyvgrafikusként dolgozik – mondta.

Az 1994-ben végzett évfolyam kiállítása

Beszédét követően a Nagy István Művészeti Középiskola egykori igazgatója, az 1994-ben végzett osztály osztályfőnöke, Kovács János, illetve Márton Árpád festőművész, a Nagy István Művészeti Középiskola volt tanára osztotta meg gondolatait. Mindketten felidézték, hogy milyen volt a művészeti oktatás harminc évvel ezelőtt, milyen – néha nehéz – körülmények között dolgoztak, illetve jókívánságaikkal látták el a kiállító alkotókat.

Az 1994-ben végzett évfolyam kiállítása

A Harminc tárlaton Bajkó Attila, Csillag István, Csillag S. Imola, Fazakas Barna, Fazakas János László, Ferencz S. Apor, Kovács Imre, Kristó Róbert, Léstyán Csaba, Oláh Gyárfás, Ráduly Mária Piroska, Sebestyén Róbert és Vorzsák Gyula munkáit láthatjuk. A Megyeháza Galériában látható kiállítás július 2-ig tekinthető meg.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!