Átadták a jótékonysági Katalin-bál adományait

A kórház újonnan létrehozott stroke-központja 51 ezer lej értékű adományban részesült, a Csíki Vállalkozók Egyesülete (CSVE) és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa által. A tizedik alkalommal szervezett jótékonysági Katalin-bálon összesen 107 ezer lej gyűlt össze, ezt kedden adták át. A befolyt összegből a kórház mellett a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetét és a Hargita Megyei Mentőszolgálatot is támogatták.

Vlaicu Lajos
Átadták a jótékonysági Katalin-bál adományait
Fotó: Vlaicu Lajos

Mérföldkőhöz ért a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház a stroke-központ létrehozásával, amely jelen pillanatban akkreditáció alatt áll. Csíki Éva Klára, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház belgyógyász főorvosa, a neurológiai osztály vezetője szerint a szélütés, érrendszeri problémák kezelése kivétel nélkül időkorláthoz kötött. Sok beteget elveszítenek, mert a beavatkozás elkezdéséig az agy vérellátás hiányában visszafordíthatatlanul károsodik. Az új részleg megnyitásával a megyei sürgősségi kórház felzárkózott azon kórházak tízes listájához, amelyeknek van korszerű felszerelésük, azaz tizenhat beteget megfigyelő és szabályozó egyetlen központi monitorral, és az osztályt sikerült bebútorozni. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– A monitorozás segít az agyérkatasztrófát elszenvedett páciensek szoros megfigyelésében – jegyezte meg a doktornő.

Mint kiderült, később a mechanikus trombektómia eszközt is beszereznek, amely új módszer az agyi ereket elzáró vérrögök eltávolítására.

Tóth László, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának főkonzulja kifejtette: a tavaly tizedik alkalommal megszervezett jótékonysági Katalin-bálon rekordösszegű adomány, mintegy 107 ezer lej gyűlt össze. 

A hagyományosnak számító bálon igyekszünk mindig a térség tehetős személyeivel olyan szervezeteket, intézményeket támogatni, amelyek fontosak a köz számára

– mondta a főkonzul. Köszönetét fejezte ki a CsVE-nek, a kórháznak és az adakozóknak egyaránt. 

Bakcsi Tünde, a CsVE ügyvezetője hozzáfűzte, hogy a köszönet azoknak is jár, akik aukciós tárgyakat és tombolafelajánlásokat tettek a bál alkalmával.

– Ezek a bevételek is hozzájárultak, hogy elérjük a célokat. Számomra szervezőként évente kiemelt jelentőséggel bír, hogy a kórházat támogassuk. Olyan eszközöket vásároljunk, amelyeket a kórház az állami struktúrában nehezen tudna beszerezni – mondta a CsVE ügyvezetője.

Átadták a jótékonysági Katalin-bál adományait

Konrád Judit, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere megköszönte a főkonzul és a vállalkozók partnerségét, ugyanis mint mondta, az osztály bebútorozására az adomány nélkül nem lett volna a kórháznak anyagi kerete. A résztvevők és támogatók egyöntetű döntése alapján a befolyt összeget három részre osztották, amelyből a kórház mellett a Hargita Megyei Mentőszolgálatot 21 ezer lejjel, míg a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetét 35 ezer lejjel támogatták.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!