Alsóvégtag-sérültet vittek le Somlyó oldalából

A Jézus hágója, a Csíksomlyói Kálvária nevű hágónál egy férfi alsóvégtag-sérülést szenvedett szombaton. Először a romániai Sürgősségi Életmentő Szolgálatot (SMURD) riasztották, de a nehezen megközelíthető terep miatt a Csíki Hegyimentő Csapat segítségére is szükség volt, hogy a bajba jutott személyt lehozzák az oldalból a mentőautóig.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 2 perc
Alsóvégtag-sérültet vittek le Somlyó oldalából
Fotó: Csíki Hegyimentő Csapata/ fb

A csíksomlyói Jézus hágójánál vagy másik nevén a Csíksomlyói Kálvária hágónál egy férfi alsóvégtag-sérülést szenvedett szombaton. Először a romániai Sürgősségi Életmentő Szolgálatot (SMURD) riasztották, a 112-es segélyhívó számon. György László, a Csíki Hegyimentő Csapat elnöke elmondta: a helyszínre kiérkező mentőcsapat tagjai megállapították, hogy a domboldal túl meredek és számukra nehezen megközelíthető a terep. 

– Így a Csíki Hegyimentő Csapattól kértek segítséget, hogy a sebesültet biztonságosan leszállítsuk a mentőkocsiig. Így riasztottak minket és speciális hegyimentésre használt hordággyal és kötéltechnikánk segítségével biztonságosan leszállítottuk a középkorú férfit

– mondta a hegyimentős.

A mentés alkalmával négy hegyimentő sietett a bajba jutott személy segítségére.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!