Hirdetés

Alcsíkon a vízellátásba, Felcsíkon pedig turisztikai fejlesztésekbe fektetnének

Alcsíki polgármesterek egyeztettek szerda délelőtt a csíkszeredai megyeházán. Délután a Nagyhagymás Közösségi Fejlesztési Társulás tagjai online egyeztettek a turisztikai fejlesztések ügyében – tájékoztat közleményében a megyei tanács.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Alcsíkon a vízellátásba, Felcsíkon pedig turisztikai fejlesztésekbe fektetnének
Üvegkilátó építését tervezik az Öcsém-tetőn Fotó: Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata

A főbb napirendi pont ezúttal a vízellátás és a szennyvízelvezető rendszerek bővítése és felújítása volt. Erre a Harvíz Rt. pályázott, mivel szükség van egyes alcsíki települések vízhálózatának fejlesztésére.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Mint a közleményben írták, délután a Nagyhagymás Közösségi Fejlesztési Társulás tagjai online egyeztettek arról a pályázati lehetőségről, amelyből Gyimesközéplok és Csíkszentdomokos környéki turisztikai desztinációk létesítését támogatnák. Augusztus végéig készül leadni a két község és fejlesztési társulás egy-egy megvalósíthatósági tanulmányt a több mint egymillió eurós kiírásra.

Csíkszentdomokoson látványesztena építését tervezik, Gyimesközéplokon többek között a Jávárdi-vízesés helyszínét tennék turistabarát desztinációvá. A fejlesztési társuláson belül pedig a Hagymás-hegységben található Öcsém-tetőn üvegkilátót, a Terkő-tetőn pedig panorámakilátót terveznek.

Ugyancsak a társuláson belül Gálkút és Terkő mezeje között egy forrás környékét építenék ki, valamint egy kerékpáros-pihenőt hoznának létre. A Nagy-Hagymás-csúcson panorámatábla révén ismerhetnénk meg a környék természeti értékeit.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!