Hirdetés

Aláírható az online petíció Csíkszereda közbiztonságának javításáért

Online petícióban várja a támogató aláírásokat a csíkszeredai önkormányzat a város közbiztonságának növelése érdekében. 

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Aláírható az online petíció Csíkszereda közbiztonságának javításáért
Fotó: László F. Csaba

Mint beszámoltunk róla, korlátozzák a játéktermek és az éjjel-nappali üzletek nyitvatartási idejét, illetve számos más intézkedés bevezetését tervezi a csíkszeredai önkormányzat. Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere hétfő délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a közbiztonság növelése céljából hozott korábbi intézkedéseikről, és egy tízpontos cselekvési tervet is bemutatott.

„Bár országos viszonylatban Csíkszereda az egyik legnyugodtabb és legbékésebb város, mégis kezdeményezzük, hogy fogjunk össze településeink közbiztonságának javításáért! Utcáinkon, köztereinken időnként felerősödik egy-egy semmittevő félelemkeltő, agresszív magatartása, és amikor támadásról jön a hír valaki ellen, utólag mindig kiderül, hogy az érintett a közösségünk tagja, mindannyiunk ismerőse. Az utóbbi években több olyan beavatkozást is sikerült elindítani, kivitelezni, amelyek célja a közbiztonság javítása, de további szigorú fellépésre van szükség. A lakosok biztonságérzetének javítása, a közbiztonság mindannyiunk közös érdeke. Településeink közbiztonságának tartós javulása érdekében, a helyi önkormányzatok mindennemű igyekezete mellett szükség van Románia Kormányának és Parlamentjének hathatós közreműködésére” – olvasható a csíkszeredai városháza pénteken közzétett Facebook-bejegyzésében.

Mint írták, kérik a lakosokat, hogy írják alá ezt a petíciót a város közbiztonságának növelése érdekében. A petíció itt érhető el.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!