A meztelenségen átsugárzó lélek

Számos érdeklődőt vonzott Turcza Hunor első, egyéni kiállítása a csíkszeredai Megyeháza Galériába. A “minden test szép” mottóval készült alkotások, a meztelenségen átsugárzó lelket ragadják meg, hozzák közel a fényképet szemlélőkhöz.

Fazakas Bea
A meztelenségen átsugárzó lélek
Kiállításmegnyitó. Aktfotókat mutattak be Csíkszeredában Fotó: Fazakas Bea

Turcza Hunor 2012 óta tagja a csíkszeredai Prisma fotóklubnak, azóta kísérletezik az aktfotózással. Csütörtökön, Csíkszeredában az elmúlt 12 év gyűjteményes, válogatott anyagát mutatta meg az érdeklődőknek, akik szép számban összegyűltek a Megyeháza Galériában.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A megnyitón felszólalt Fülöp József grafikus, és dr. Péter Izabella, aki méltatta az alkotó munkásságát és felhívta a figyelmet arra, hogy a megyeszékhelyen, ebben a kisvárosban nem divat a meztelenség ábrázolása, mégis szükség van erre az úttörő munkára. Kiemelte, hogy Turcza Hunor számára a fotózás nem hobbi, hanem munka, amelyet precizitás jellemez.

Ezek a fotók tulajdonképpen a lélek bemutatása a test egészének, vagy részleteinek segítségével. A test nem hazudik, a meztelenség felvállalása felszabadító, egyenesen terapeutikus hatással bír

– fogalmazott dr. Péter Izabella, aki szerint szembesítésnek nevezte a kiállítást, amely elsősorban az alanyokat szembesíti a saját testükkel, de mindenki mást is, akik szemlélik a képeket.

A kiállításmegnyitón elhangzott, hogy a néha kényelmetlen, lehetetlen pozíciókkal, az alkotó azt fejezi ki, mennyi mindenre képes az emberi test, annak megalázása, méltóságának sérülése nélkül.

A kiállítás október 22-ig tekinthető meg a Megyeháza Galériában, a fotók megvásárolhatók.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!