A Zsögöd utcában még dolgoznak

Vélhetőleg október első felében befejezi az Ing Service építőipari vállalat a Zsögöd utca korszerűsítését, ezzel véget ér a megyeszékhelyen a nyári útkarbantartás. idén az önkormányzat több mint 7 millió lejt fordított az aszfaltozott és kavicsozott utcák javítására.

Pál Bíborka
A Zsögöd utcában még dolgoznak
Aszfaltot terítenek le a Zsögöd utcában. Véghajrá Fotó: Máthé-Háromszéki Eszter

Még dolgozik a kivitelező a Zsögöd utca korszerűsítésén: a következő időszakban a járdák és a templom közelében lévő parkoló építését kell befejezze az önkormányzattal szerződött Ing Service vállalat. 

– Amennyiben az időjárás engedi, az említett parkoló és járdák elkészülte után, a hét második felében lát hozzá a kivitelező a Zsögöd utca aszfaltozásához, ami természetesen útlezárással jár majd. Remélhetőleg október első felében megtörténik az utca teljes átvételezése

– közölte Bors Béla, Csíkszereda alpolgármestere.
Az említett utca aszfaltozásán kívül az önkormányzat tájékoztatása szerint mintegy 570 méteren talajcsere, járdafelújítás és az aknatetők szintre emelése történt meg idén. 
Mint megírtuk, a polgármesteri hivatal májusban indította a megyeszékhely utcáinak karbantartási munkáit, elsőként Csíksomlyón és a somlyói nyeregben, majd Szécsenyben, Csibában és Zsögödfürdőn dolgoztak a köves útszakaszokon. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– A nyári útkarbantartás a kavicsozott és az aszfaltozott utak felújítására bontható, az idei költségvetésből előbbire 6,2 millió lejt, utóbbira 1,2 millió lejt különítettünk el

– mondta az alpolgármester.
A Villanytelep utcában új aszfaltszőnyeget terített le a kivitelező, 170 méter járdaszakaszt újítottak meg, szintre emelték az aknatetőket, kicserélték a szegélyköveket és akadálymentesítették a gyalogátkelőket. Nagyobb léptékű munkálatokat végeztek a vasútállomás előtt, a Kossuth utcában, a Szent Kereszt-templom előtti téren, a Vár téren – mindkét körforgalomnál –, és a Nicolae Bălcescu utcában.

– Felújítottuk a járdát a Müller László utca felső szakaszán. Gyalogátjárókat akadálymentesítettünk a már korábban említett helyszíneken, továbbá a Temesvári sugárút és a Szív utca kereszteződésénél, illetve a Szentlélek utcán és a Testvériség sugárúton

– sorolta Bors Béla, aki szerint nagyjából 60 aknatetőt sikerült szintre emelni.
Bár a városháza a végleges elszámolás hiányában még nem összesítette kilométerben és méterben a felújított útszakaszok hosszát, a korábbi nyilatkozatokból azt lehet tudni, hogy a kövezett utcák esetében 7-8 kilométert lefedő munkálatra kötöttek szerződést az Ing Service-szel.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!