Hirdetés

A tűzoltók is felkészültek a csíksomlyói búcsúra, közölték a hasznos tudnivalókat

Tűzesetek és egyéb nemkívánatos események bekövetkezését megelőző tevékenységet végeznek a csíksomlyói búcsú ideje alatt csíkszeredai hivatásos tűzoltók az önkéntes tűzoltókkal karöltve – közölte pénteken a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség. Egyúttal közölték a pünkösdi búcsúval kapcsolatos hasznos tudnivalókat.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
A tűzoltók is felkészültek a csíksomlyói búcsúra, közölték a hasznos tudnivalókat
Illusztráció Fotó: Veres Nándor

A közlemény szerint a megelőző tevékenységeket a vallási rendezvény helyszínein, turisztikai és vendéglátó egységeknél végzik. Továbbá a városközpontban és a Szék utcában ellenőrzik a kereskedőket, hogy betartják-e a tűzvédelmi előírásokat, rendelkeznek-e tűzoltó eszközökkel, és hogy betartják-e a propán-bután gáz palackok kezelésére és szállítására előírt tűzvédelmi szabályokat.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A katasztrófavédelmi felügyelet vészhelyzet esetére egy szerkocsit és egy elsősegélynyújtásra alkalmas tűzoltóautót fog készenléti állapotban tartani, a Kissomlyó-hegyen a kápolna közelében, illetve a kegytemplom udvarán. Ezenkívül a sürgősségi orvosi ellátás és a műszaki mentés biztosítására készen állnak a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi osztályának mentősei, paramedikusai és tűzoltói, akik két B2 típusú SMURD-mentőautóval, egy több sérült szállítására alkalmas járművel (ATPVM), egy előretelepített orvosi állomással (PMA) és egy mobil irányító központtal (PCM) állnak majd készen a beavatkozásra a csíksomlyói nyeregben.

A kegytemplom melletti parkolóban két B2 típusú SMURD-mentőautó és egy elsősegélysátor áll majd rendelkezésre.

A hívők és a helyiek igénybe vehetik és kérhetik a sürgősségi orvosi ellátást a helyszíneken elhelyezett elsősegélypontokon.

Az események résztvevőit ugyanakkor arra kérik, hogy saját biztonságuk érdekében tartsák be a helyszínen jelen lévő hatóságok ajánlásait. Emellett tanácsolják a lakosságnak, hogy figyelje az időjárás-előrejelzéseket, és az időjárásnak megfelelő ruházatot viseljen. Továbbá arra kérik a búcsú résztvevőit, hogy ha veszélyben lévő személyeket vagy vészhelyzetet észlelnek, azonnal értesítsék a közelben lévő személyzetet, vagy jelezzék az esetet a 112-es segélyhívó számon.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!