A térség gazdaünnepe

A Csíkszéki Gazdanapok kilencedik kiadására készülnek Csíkszentsimonban, a helyszín a korábbi évekből megszokott Szent László Gyermekotthon udvara. A szervezők a térség valamennyi gazdáját várják az eseményre, ahol idén is, akárcsak a korábbi években, a színes és változatos programok mellett a jótékonykodásra is hangsúlyt helyeznek: a gyermekotthon lakói számára szerveznek gyűjtést.

Vlaicu Lajos
A térség gazdaünnepe
Találkozások révén erősödhet a térség mezőgazdasága Fotó: SZGE

A Székely Gazdaszervezetek Egyesülete, partnerségben Csík­szent­simon Önkormányzatával, a Hargita Megyei Kulturális Központtal és a helyi közösséggel, kilencedik alkalommal rendezi meg szeptember 29-én, vasárnap a Csíkszéki Gazdanapokat. Az esemény helyszíne a csíkszentsimoni Szent László Gyermekotthon udvara lesz, amely fekvése, infrastruktúrája és parkolóhelyeinek száma szerint is megfelelő a Gazdanap lebonyolításához. 
Amint azt Becze István, a Székely Gazdaszervezetek Egyesületének elnöke is megerősítette, a rendezvény sikerrel tudja megszólítani a csíki gazdákat: minden évben tömegek látogattak ki az eseményre.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– A fő cél, hogy a gazdáink és a mezőgazdasági ágazatban érintettek találkozzanak és beszélgessenek egymással, és lehetőleg olyan együttműködéseket indítsanak el, amelyek erősítik a térség mezőgazdaságát

– hívta fel a figyelmet Becze István. Hozzátette: Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke is Csíkszentsimonba látogat a Csíkszéki Gazdanap alkalmából, illetve a magyar agrárminisztériumból is érkeznek meghívottak.
Amint a főszervező beszámolt: Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője fogja celebrálni vasárnap a hálaadó szentmisét a gyermekotthon udvarán. A gazdanap programjában többek között traktoros felvonulás, kézművesvásár, nép­táncelőadások, gyermekprogramok várják a közönséget, este pedig a 4S Street együttes ad koncertet. Sőt, Csíkszék legnagyobb pityókáját is díjazzák, ahol tényleg a méret számít – a korábbi években is patikai mérleg és  alig néhány gramm döntött a kérdésben, bár – a tapasztalatok alapján – az alcsíki termelők tartoznak a legesélyesebbek közé.
Becze István kiemelte: az eseményen befolyt összeget a Dévai Szent Ferenc Alapítvány kapja, illetve a szervezők várják a gazdák terményfelajánlásait is a gyermekotthon számára, amelyeket szintén vasárnap adnak majd át.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!