Hirdetés

A Román Hadsereg napja Csíkszeredában

Több tucat gyermek gyűlt össze csütörtök délelőtt a csíkszeredai központi parkban, ahol a Román Hadsereg napja alkalmából szervezett nyílt nap zajlott. Az eseményen a katonaság járműveit és fegyvereit is szemügyre vehették.

Kovács Andrea
A Román Hadsereg napja Csíkszeredában
Az érdeklődők kipróbálhatták a járművek hang- és fényjelzéseit is Fotó: Kovács Andrea

Október 25-e, a Román Hadsereg napja alkalmából a Virgil Bădulescuról elnevezett csíkszeredai 61-es hegyivadász-zászlóalj katonái megszervezték a Nyitott kapu napját csütörtökön a központi parkban.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Az eseményen kiállították és a látogatók megtekinthették az általuk használt speciális felszereléseket, fegyvereket, hegymászó-felszereléseket, járműveket is. Ugyanakkor, akik érdeklődnek a Hargita Megyei Katonai Központ információs és toborzóirodájának oktatási kínálata iránt, abba is betekintést nyerhettek – tájékoztatott Botezatu Mihail tiszt.

A Román Hadsereg napja Csíkszeredában

A kiállításra pedagógusok kíséretében több gyermekcsoport is ellátogatott, akik nagy örömmel vették szemügyre a felszereléseket, szálltak be a katonai járművekbe és érdeklődtek különböző bevetéseik iránt. 13 órától katonai koncertet szerveztek, majd másnap, pénteken 12 órától katonai és egyházi ünnepséget tartanak az Ismeretlen katona szobránál a központi parkban.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!