Hirdetés

A közös élmények összetartó ereje

Jó hangulatban zajlik a Csíki Majális, a családok hétvégéje Csíkszeredában. A központi park muzsikától, énekszótól és gyerekzsivajtól hangos, ínycsiklandó ízekkel és illatokkal teli.

Fazakas Bea
Becsült olvasási idő: 1 perc
A közös élmények összetartó ereje
A családok hétvégéje Fotó: László Csaba


Több száz érdeklődőt vonzott szombaton a Csíki majális, a családok hétvégéje a csíkszeredai központi parkba. A változatos programok, ínycsiklandó ízek és illatok kavalkádját a néptáncegyüttesek, zenekarok előadásai teszik érdekessé. Nem hiányoznak a gyermekfoglalkozások sem, a Salvamont Csíki Hegyimentő Csapatának foglalkozása mellett legósarok, arcfestés, pólófestés, ékszerkészítés és tánc is része a majálisnak.

A közös élmények összetartó erejeA közös élmények összetartó erejeA közös élmények összetartó ereje

A közös élmények összetartó ereje

A közös élmények összetartó ereje

Az egész napos program része a helyi gasztronómiai értékekre összpontosító főzés: idén tizenöt csapat vesz részt a versenyben, amely a csíkszeredai és a megyei csapat mellett a környező települések csapatait is felvonultatja.
A helyszínen megszólaltattuk Borboly Csaba megyeelnököt, aki azt mondta: a Csíki majális szerepe a közösségépítésben rejlik, az esemény ma már összeköti a várost a vidékkel, és lehetőséget ad arra, hogy mindenki jól érezze magát.

A közös élmények összetartó ereje

A közös élmények összetartó ereje

Kozma István, Csíkszentsimon polgármestere is nyilatkozott a Hargita Népének, kiemelve, hogy az önkormányzati csapatnak nagyon hasznos a közös főzés, amit csapatépítőnek tekintenek.
A Csíki majális nemcsak a gyermekek és a fiatalok eseménye, hanem az időseké is. Szépkorúak is jelen vannak a programon, ahol a csíkbánkfalvi Péter Magdolnát szólítottuk meg. 
– Én úgy gondolom, hogy ennek az eseménynek összetartó ereje van. Nagyon jól érezzük magunkat itt mi, öregek, meg tudjuk mutatni tudásunkat és találkozhatunk egymással és családjainkkal is – nyilatkozta a Sárgalábú Gólyamadár Egyesület tagja.
A közösségi főzés kiértékelését délután fél hattól tartják, majd sorsjegyhúzással zárul az esemény.
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!