Hirdetés

A jótékonyság örömet szerez

Szombaton tartja a nagy hagyománynak örvendő Jótékonysági Katalin-bált a Csíki Vállalkozók Egyesülete és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa. A rendezvényre még lehet jelentkezni, az egyesület arra kér mindenkit, aki segítő szándéktól vezérelve részese szeretne lenni a kezdeményezésnek, hogy támogassa a kitűzött nemes célok megvalósítását.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 4 perc
A jótékonyság örömet szerez
Archív felvétel. Kelendők voltak a műtárgyak tavaly is Fotó: Veres Nándor

A Csíki Vállalkozók Egyesülete és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa tizedik alkalommal szervezi meg a nagy hagyománynak örvendő Jótékonysági Katalin-bált szombaton, november 25-én, a Fenyő Hotelben. Mint Bakcsy Tünde, a Csíki Vállalkozók Egyesületének ügyvezetője elmondta: az egyesület az elmúlt tíz évben, a Katalin-bál bevételeiből több mint ötszázezer lejt fordított jótékony célokra, több mint húsz intézmény számára.

– A jubileumi jótékonysági rendezvénnyel ez alkalommal három célt támogatunk. Ezek a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének a Dr. Bárányi László Ildikó Terápiás Foglalkoztató Központ megvalósításához szükséges filagória létrehozása, valamint a központhoz tartozó integrált játszótéri elemek beszerzése, a Hargita Megyei Mentőszolgálat számára egy új, felnőtt intubációs fej, vagyis gyakorlóbábu vásárlása, illetve a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházhoz tartozó ideggyógyászati osztály újonnan megalakuló, stroke-osztály korszerű felszerelésének beszerzése – részletezte az ügyvezető.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A szombati rendezvény keretében különböző tárgyakat bocsátanak majd árverésre, és a hagyományos tombolahúzás sem marad el, az ezekből befolyt pénzösszeget szintén jótékony célra fordítják a szervezők.

A rendezvény plakátja. A jubileumi jótékonysági rendezvényt a Fenyő Hotelben szervezik meg

Az összegyűlt pénzösszeget a bálon kihirdetik, és a tervek szerint a következő néhány hónapban beszerzik és célba juttatják az adományokat. Az aukción többek között Márton Árpád, Botár László, Kőrösi Sándor, Csata Jenő és Szabó János képzőművészek alkotásaira, a Gaál András özvegye által felajánlott olajfestményre, fényképekre és fotóalbumra, kerámiaképre, ékszerekre, magyar borcsomagra, Zsolnay porcelántárgyakra, a Csíkszeredai Sportklub játékosai által dedikált jégkorongmezre, a magyar labdarúgó-válogatott játékosai által dedikált futballmezre és labdára, illetve egy Novák Ede aláírásával ellátott kerékpársisakra lehet licitálni.

A tombolatárgyak között is sok értékes nyeremény várja a bálozókat,

például színház- és mozijegyek, Böjte Csaba A létezés öröme című könyvének néhány példánya, ajándékcsomagok, játékok, művészeti könyvek, borok, ékszerek, de lesznek különböző utalványok, egy Esztány-táska és egy wellnesshétvége két fő részére az olaszteleki Daniel-kastélyszállóba.

Bakcsy Tünde ismertette: a támogatók elsősorban a bálon való megjelenéssel, tombolavásárlással és az aukción való aktív részvétellel járulhatnak hozzá az idei jótékony célok megvalósulásához. Ha valakinek nem áll módjában személyesen megjelenni, de szeretné támogatni a kedvezményezetteket, további támogatási lehetőségekkel kapcsolatos információkért a következő elérhetőségeken érdeklődhet: az office@csve.ro villámpostacímen vagy a 0744 706 606 telefonszámon (Bakcsy Tünde).

A támogatási hozzájárulásokról további információkat a jótékonysági rendezvény honlapján találhatnak.

A Csíki Vállalkozók Egyesületének ügyvezetője a közelgő jótékonysági bál kapcsán kiemelte, hogy még vannak szabad helyek, előzetes online bejelentkezés mellett telefonon is lehet jelentkezni. A Jótékonysági Katalin-bálon a jó hangulatot a Back in Time zenekar biztosítja, a helyszínen fotódoboz is várja az érdeklődőket, hogy ilyen formában is magukkal vihessék emlékeiket. A részvételi díj személyenként 550 lej, amely részleges jótékonysági hozzájárulást is tartalmaz.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!