Hirdetés

A hónap végén lesz részletes program

Májusban rendezik meg a 9. Csíkszeredai Könyvvásárt, a meghívottak között szerepel Háy János író, költő; Cserna-Szabó András író; Vida Gábor író, szerkesztő és László Noémi költő, szerkesztő. A szervezők ígérete szerint a végleges programot április végén közlik.

Péter Ágnes
Becsült olvasási idő: 3 perc
A hónap végén lesz részletes program
Népszerűek voltak a korábbi években a pódiumbeszélgetések Fotó: Archív

A Csíkszeredai Könyvvásárt május 9–12. között rendezik meg a csíksze­re­dai Erőss Zsolt Arénában. A szervezők a közösségi médián közölték, hogy Háy János legújabb, a Boldog boldogtalan című kötetét a szerzővel beszélgetve Juhász Anna irodalmár mutatja be, a beszélgetést Petruska András zenei aláfestéssel teszi hangulatossá. Cserna-Szabó Andrásnak a Zerkó – Attila törpéje című regényét mutatják be, a szerzővel Vida Gábor beszélget, akinek később a Senkiháza – Erdélyi lektűr című regényét fogják bemutatni Vermesser Levente költő, tanár társaságában. László Noémi Pulzus című verseskötetét Orosz Annabella illusztrátor társaságában mutatják be, a verseskötet alkotóit Zsidó Ferenc író, szerkesztő kérdezi majd. Emellett a Szigligeti Színház Liliput Társulata bábelőadást fog tartani Berg Judit Rumini című regénysorozata alapján.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Mint arról korábban beszámoltunk, huszonöt hazai és magyarországi könyvkiadó jelezte részvételi szándékát az idei könyvvásárra, többségük visszatérő vendég tavalyról vagy a korábbi évekről. A könyvvásár programja május 9-én, csütörtökön a déli órákban a gyermekeknek szóló megnyitóval, majd a kora esti órákban felnőtteknek szóló megnyitóval kezdődik. A könyvesstandok nyitvatartása csütörtök déltől este 7 óráig tart, pénteken és szombaton délelőtt 10 órától este 7 óráig, vasárnap szintén 10 órától a délutáni órákig várják az érdeklődőket. Esténként 8 órától a nagyszínpadon zenés-irodalmi műsorokkal, szombaton és vasárnap délelőtt családi programokkal készülnek. Az események az Erőss Zsolt Arénában, tervezetten három helyszínen zajlanak: az aréna nagyszínpadán, az emeleti Fodor Sándor teremben és a Szöcskedomb elnevezésű gyermeksarokban. 
Érdeklődésünkre a szervezők elmondták, hogy a végleges, részletes programot április végén közlik.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!