A hónap közepén szervezik meg a csíkszeredai futófesztivált

Immár negyedik alkalommal rendezik meg a Running Festival Csíkszeredát szeptember 13-án és 14-én. A kétnapos eseményen profi és amatőr futók, aszfalt- és terepfutók, valamint családok vesznek részt – összesen közel 1200 versenyző –, akikre számos izgalmas versenyszám vár – közölte hétfőn a csíkszeredai önkormányzat.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 5 perc
A hónap közepén szervezik meg a csíkszeredai futófesztivált
Korábbi felvétel az eseményről Fotó: runningfestival.ro

Mint részletezték: az idei fesztiválon is többféle táv közül választhattak a résztvevők, a 3 km-es kezdőtávtól egészen a maratoni 42 km-ig. A versenyzők kérésére a versenyszámokat tavaly bővítették, 10 kilométeres távon is megmérkőzhetnek a futók, idén a gyermekek számára is külön futamot indítanak. A KiddoRun elnevezésű 3 kilométeres versenyt 10–11, valamint 12–13 éves korosztályú gyerekek számára hirdették meg. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Nevezések
A szervezők tájékoztatása szerint a Székelyföld legnépszerűbb futófesztiváljára benevezettek száma az alábbiak szerint alakul:
Tusnad Night Trail Run – 85 személy
Gyermelyi Marathon (42 km) – 42 személy
Gordius Relay maratoni váltó – 43 személy
ViaBlokk Halfmarathon (21 km) – 216 személy
Gerkon Electro (10 km) – 188 személy
Tutto Mobili (5 km) – 119 személy
Nest KiddoRun (3 km) – 70 személy
Harmopan Family Run – 250 személy

A Running Festival Csíkszereda szeptember 13-án, pénteken az éjszakai terepfutással kezdődik. A versenytáv változatlanul 7 kilométer, és mert e futam útvonala évente változik, a kötelező módon fejlámpával rendelkező versenyzők idén a csíksomlyói kegytemplomtól indulva Nagysomlyó-hegyét kerülik meg. Ez esetben újdonságnak számít, hogy a díjkiosztó ünnepséget a futam lejárta után, aznap este a helyszínen tartják.  
A szombati versenynapon minimális útvonal-módosítást is bevezettek a szervezők: a Tudor Vladimirescu és a Miron Cristea utca idén kimaradt az útvonaltervből, helyette a Petőfi Sándor utcán szaladnak a résztvevők, és mivel a városközpontban meghatározott táv rövidebb lesz, ezért Csíkcsomortán központját is érinteni fogják a futók. 
A szervezők felhívják a résztvevők figyelmét, hogy

leigazolt sportolók nem versenyezhetnek a maratoni váltó számban,

illetve azok a versenyzők, aki félmaratonra vagy a maratoni futásra jelentkeznek be, akár váltóban is rajthoz állhatnak azzal a feltétellel, hogy a verseny első szakaszát teljesítik. A váltók tagjait kisbusz szállítja a Szabadság térről a váltópontokra, és onnan vissza a célba.
A versenyre regisztrált résztvevők között, mint minden évben, idén is vannak amatőrök és profi futók egyaránt, ami jól mutatja, hogy a fesztivál továbbra is széles körű érdeklődést kelt a különböző felkészültségű futók körében – véli Miklós Edit főszervező. 
„Az esemény célja idén is az volt, hogy népszerűsítse az egészséges életmódot, valamint, hogy egy közösségi élményt nyújtson a sportolni vágyóknak. Nagy izgalommal várjuk a közelgő Running Festival Csíkszeredát, külön öröm látni, hogy évről évre sikerül tartanunk a színvonalat. A futók számon tartják az eseményt, és egyre több új cég csatlakozik hozzánk, amelyeknek szívügyük a mozgás és a közösség. Ez a folyamatos bővülés megerősít bennünket abban, hogy jó úton járunk. További jó felkészülést kívánok minden résztvevőnek, és remélem, hogy a fesztivál napjai mindenkinek felejthetetlen élményeket hoznak!” – idézte a közlemény Miklós Edit főszervezőt. 
A fesztivál minden résztvevője indulócsomagot kap, és a maraton, a félmaraton, valamint a maratoni váltó legjobbjait pénzjutalommal díjazzák.

A maratoni futam győztese a leigazolt versenyzők között 2000 lejt, míg az amatőrök között 1500 lejt vihet haza. A félmaraton és a maratoni váltó első helyezettje 1000 lej jutalmat kap. Emellett az összes futam első három helyezettje elismerésben részesül. 


A fesztivál ideje alatt szombaton Csíkszereda több utcájában útlezárásokra lehet számítani. 10 és 14 óra között a Szék útján, a Kossuth Lajos és a Márton Áron utcát lezárják az autósforgalom előtt. Az útlezárások célja a versenyzők biztonságának garantálása, és a szervezők ezúton is köszönik a lakosság és az autósok türelmét.
Az esemény szervezője a VSK Csíkszereda, partnerségben Csíkszereda Városházával és a Siculus Cycling Club Sportklub Egyesülettel. További információkat találnak az esemény honlapján, a www.runningfestival.ro oldalon – olvasható a közleményben. 

A Running Festival Csíkszereda powered by Eco Tiny House programja:
Szeptember 13., péntek
19.30 Rajt – Tusnad Night Trail Run (Csíksomlyói Kegytemplom)
Rögtön a verseny után: Díjkiosztás és Pasta party 
Szeptember 14., szombat
10.00 Rajt – Gyermelyi Marathon (42 km) / Szabadság tér)
10.00 Rajt – Gordius Relay maratoni váltó (Szabadság tér)
10.00 Rajt – ViaBlokk Halfmarathon (21 km) / Szabadság tér)
10.10 Rajt – Gerkon Electro 10 km (Szabadság tér)
10.15 Rajt – Tutto Mobili 5 km (Szabadság tér)
10.20 Rajt – Nest KiddoRun 3 km (Szabadság tér)
16.00 Rajt – Harmopan Family Run (Szabadság tér) 
14.00–17.00 – Pasta Party (Szabadság tér)
17.00 – Díjkiosztás





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!