Hirdetés

A felelős állattartást népszerűsítették

A csíkszeredai Pro Animalia Egyesület tagjai idén több száz gyermekkel találkoztak rendhagyó tanórák keretében. Ezeken az alkalmakon általános iskolások és óvodások egyaránt részt vettek, testközelből figyelték meg a jelen lévő kutya viselkedését.

Fazakas Bea
Becsült olvasási idő: 3 perc
A felelős állattartást népszerűsítették
Simogató kezek. Felelős állattartás Fotó: Pro Animalia/Fb

Csíkszeredában a gyermekek többségének nincs kapcsolata az állatok­kal, főként kutyákkal, vallja Gidro Paula, a Pro Ani­malia Egyesület adminisztrátora. Mivel az elmúlt hónapokban több száz gyermek tapasztalatát megismerték rendhagyó tanórákon, és a menhelyre érkezett látogatók körében, és kiderült, hogy kulcsfontosságú a kötelék kialakítása.

– A kicsik többségét ösztönözni kellett a kutyám simogatására, mások kezdeményezőbbek voltak. A 2–6 és 5–7 éves korosztály sokkal inkább érti és tudja, mit jelent a kutyamenhely és a kóbor állat, az ivartalanításról ne is beszéljünk. Sok felnőtt példát vehetne a legkisebbek gondolkodásából

– nyilatkozta Gidro Paula, aki a saját, örökbe fogadott kutyáját mutatta meg a jelenlévőknek.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Hozzáfűzte, hogy a gyermekek 50 percig is képesek voltak figyelni, tanulva a kutyák szükségleteiről és betegségeiről egyaránt. Az érzékenyítésre épült találkozók számos tanulsággal szolgáltak. 

– Fontosnak tartottam kiemelni, hogy a különböző állatok, a kutyák elhanyagolása, kínzása történik. Sajnos nem vagyunk állatszerető nép, haszonállatokat tartunk, szeretetből csak ritkán döntünk a kutyák befogadása mellett. Arra biztattam a gyermekeket, hogy ne menjenek el a bajba jutott állatok mellett, törekedjenek a segítségnyújtásra

– hangsúlyozta a Pro Animalia munkatársa.
Hozzátette: hálás azoknak az állatbarát tanítóknak, akik fontosnak tartották az óvodások, iskolások tájékoztatását, hiszen, mint minden felelősségteljes dolog esetén, a kutyatartás alapjait is gyermekkorban lehet lefektetni.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!