Hirdetés

16 éves gyimesi és 17 éves szépvízi fiatal balesetezett kerékpárral, mindkettőnél jelzett az alkoholszonda

Két kerékpáros is megsérült vasárnap a megyében. Ami mindenképp figyelemre méltó, hogy az egyik csak 16, míg a másik 17 éves, és mindketten ittas állapotban szenvedtek balesetet.

Rendőrségi közlemény
16 éves gyimesi és 17 éves szépvízi fiatal balesetezett kerékpárral, mindkettőnél jelzett az alkoholszonda
Képünk illusztráció Fotó: Hodgyai István

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a 12A jelzésű országúton kerékpározott egy 16 éves gyimesfelsőloki fiatal lakóhelyén vasárnap, hajnali fél kettő körül. Tisztázatlan körülmények között elvesztette az egyensúlyát, majd elesett a kerékpárral. A balesetben sérüléseket szenvedett, kórházba került. A fiatalt alkoholszondával tesztelték, a műszer pedig 0,34 mg/l tiszta alkoholt mutatott ki a leheletében.

Ugyancsak vasárnap, késő délután egy 17 éves szépvízi tinédzser is kerékpárral közlekedett a lakóhelye egyik mezei útján. A 12A jelzésű útra anélkül hajtott ki, hogy elsőbbséget adott volna egy 41 éves csíkszeredai férfi által vezetett személygépkocsinak. A jármű elütötte a biciklist, a fiatal megsérült. A 17 éves esetében 0,19 mg/l értéket jelzett az alkoholszonda, a sofőrnél az eredmény negatív lett. 

A hatósági közlemény szerint a rendőrök folytatják a nyomozást, hogy megállapítsák a balesetek pontos körülményeit.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!