Hirdetés

107 ezer lej gyűlt össze a jótékonysági bálon

Közel 130 vendég jelent meg szombaton a Fenyő Hotel­ben, a Csíki Vállalkozók Egye­­sü­lete és Magyarország Csík­­sze­re­dai Főkonzulátusa által szervezett, nagy hagyománynak örvendő Jótékonysági Katalin-bálon. Az aukciós tárgyakra rekordösszegű felajánlások érkeztek.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 4 perc
107 ezer lej gyűlt össze a jótékonysági bálon
Az adományokból három kedvezményezettet támogatnak Fotó: Borbáth Áron

A Csíki Vállalkozók Egyesülete és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa tizedik alkalommal szervezte meg a nagy hagyománynak örvendő Jótékonysági Katalin-bált szombaton a Fenyő Hotelben.

– Idén a közel 130 bálozó részvételi díjaiból, a támogatók anyagi hozzájárulásaiból, tombolavásárlásból, valamint a bálon szervezett jótékonysági aukción licitálók nagylelkű felajánlásainak köszönhetően 107 ezer lejt sikerült összegyűjteni

– számolt be Bakcsy Tünde, a Csíki Vállalkozók Egyesületének ügyvezetője. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A tombolajegyek értékesítéséből közel tízezer lej, az aukcióból pedig negyvenezer lej folyt be. 

– Rekordösszegű felajánlások érkeztek az aukciós tárgyakra – mondta az ügyvezető –, a legmagasabb összeget, 5500 lejt, Márton Árpád festményéért ajánlották, ezt Gaál András műve követi, mely végül 5300 lejért kelt el, ezek az eddigi jótékonysági aukciók legmagasabb áron elkelt tárgyai.

Borbáth Áron
Az aukción képzőművészeti alkotásokra, fényképekre, sportmezekre is lehetett licitálni.

A jubileumi jótékonysági rendezvénnyel ez alkalommal három célt támogatnak: a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetét 25 ezer lejjel segítik a Dr. Bárányi László Ildikó Terápiás Foglalkoztató Központ megvalósításához szükséges filagória megépítését; a Hargita Megyei Mentőszolgálatot 21 ezer lejjel támogatják egy új, felnőtt intubációs fej, azaz gyakorlóbábu vásárlására; a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház ideggyógyászati osztályát az újonnan megalakuló stroke-osztály korszerű felszerelésének beszerzését pedig 47 ezer lejjel támogatják. December folyamán minden pénzösszeg beérkezik a CSVE számlájára, majd elindítják a beszerzést. A támogatásokat pedig január végén, február elején fogják átadni, tudtuk meg.

Borbáth Áron


Mivel a 107 ezer lej összegyűjtésével meghaladták a három célra begyűjteni kívánt minimális összeget, ami 93 ezer lej volt, a fennmaradó pénzből a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének szeretnének további anyagi segítséget nyújtani. A Csaracsóban épülő Dr. Bárányi László Ildikó Terápiás Foglalkoztató Központ filagóriája mellett integrált játszótéri elemeket is beszereznek.
A jó hangulatú eseményen közel negyven tombolajegyet sorsoltak ki, ezek közül 2500 lej volt a legmagasabb értékű, az est folyamán az eredeti felajánlásokon kívül továbbiak is érkeztek: utalványokat és különböző tárgyakat lehetett nyerni.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!