Hirdetés

Futballsarok házilag

Dübörög a labdarúgó-Európa-bajnokság, és ha a mérkőzés ideje alatt gyakran kiszorulunk a nappaliból, akkor jó, ha van más lehetőségünk: például a terasz sarkában is berendezhetünk egy hangulatos focisarkot. Ha eddig nem vásároltunk kerti bútort, akkor már ne is tegyük, helyette barkácsoljunk magunknak raklapból.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 4 perc
Futballsarok házilag
Fotó: pinterest.com

Javában zajlik a foci-Eb, és ilyenkor nekünk, férfiaknak, szükségünk van egy helyre, ahová egyedül vagy éppen a sportkedvelő barátokkal közösen elvonulhatunk, az otthonunk nyugalmának megzavarása nélkül. A megoldás egy amolyan férfisarok kialakítása a bajnokság idejére vagy akár egész nyárra.
Jó, ha van teraszunk vagy más házon belüli helyiség, amelyet az Eb idejére a család többi tagja nélkülözni tud. Világunk materialista berendezkedése arra sarkallna, hogy vegyünk kerti bútort, és máris készen vagyunk, ám ezúttal inkább azt javasolnám: irány a fészer vagy a garázs, és elő a szerszámokkal!


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Egyszerű hozzávalók
Ha megvan a helyszín, ahol Eb idején a meccsnézéseket terveztük, készítsünk ülőalkalmatosságot. Bizonyára valamennyi háztartás körül van néhány félretett raklap, s ha mégsem, akkor sincs ok pánikra, egy közeli fatelepen ugyanis aprópénzért kaphatunk a célnak megfelelő deszkát, amit felhasználhatunk a barkácsoláshoz. Legegyszerűbb megoldás természetesen az előbbi, ugyanis az előre összeszegelt raklapokból készült „fotelt” és kisasztalt még a hozzám hasonló „alkalmi bútorosok” is könnyedén elkészíthetik. 
A barkácsoláshoz szükségünk lesz az alapvető szerszámokra: kalapács, szeg, csavarbehajtó, facsavar. Természetesen hívhatunk segítséget is, cimborákat vagy szomszédot, akik a váz kialakításában segíthetnek, ám ha raklapokból dolgozunk, az összeszerelés nem igényel különösebb mérnöki ismereteket.

Futballsarok házilag

Hogyan legyen mutatós?
Ha igazán profi munkát szeretnénk végezni, akkor szerezzünk be smirglipapírt, mellyel átcsiszoljuk a deszkákat, majd az így kapott sima felületet tetszés szerint lefesthetjük. Hogy az ülés még komfortosabb legyen, vásárolhatunk kerti bútorra készült huzatot, de előbb érdemes szétnézni a ház körül, nem találunk-e használaton kívüli textíliákat, amelyekből saját kezűleg készíthetünk huzatot a bútorainkra. Ez elsőre nem tűnik túl férfias munkának, ám a kemény szövettel dolgozni bizony kihívást jelenthet.
A kisasztal tetejére helyezhetünk üveglapot, de akár be is deszkázhatjuk a réseket, és már mehetnek is rá a söröskorsók. Teraszunkat hangulatosabbá tehetjük, ha fényfüzérrel díszítjük, ami hangulatos megvilágítást kölcsönöz új szórakozóhelyünknek.
A raklapból készült kerti bútorokhoz rengeteg ötletet és videót találhatunk a világhálón. Ha most belefogunk, még számos mérkőzést élvezhetünk a saját kezűleg készített és berendezett Eb-sarkunkból. A vetítővászon vagy egy nagyobb tévé is elengedhetetlen a hangulathoz, akárcsak az előre behűtött sör a nyári forró estéken.
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!