Hirdetés

A férfikiegészítők fontossága

Amikor kiegészítőkről van szó, főként a nők számára készült ékszerek és csecsebecsék jutnak eszünkbe, a férfiak esetében jóval kisebb hangsúlyt kapnak ezek az apróságok. Pedig a férfiaknak készült kiegészítők terén is igen komoly a választék, és egyáltalán nem mindegy, hogy milyen alkalomra mit mivel párosítunk.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 5 perc
A férfikiegészítők fontossága
Fotó: pexels.com

Arról már írtunk korábban, hogy az öltönyviselésnek van néhány fontos szabálya, melyek betartása elengedhetetlen a jó megjelenéshez, ám ugyanennyire fontos a különböző kiegészítők ízléses összehangolása is. Mivel nyakunkon az esküvőszezon, hasznos lehet tisztázni, hogy az egyes kiegészítőket milyen eseményen és miként illik viselni, egymással párosítani.

Fejünk éke
A szemüvegviselés sokak számára elengedhetetlen, de egyre elterjedtebb az a szokás, hogy csupán divatos kiegészítőként használjuk. Ma már bármilyen stílusnak kedvező keretet megtalálunk a boltok kínálatában, ezek nagymértékben befolyásolják a megjelenést és öltöztetik viselőjüket. Egy jól kiválasztott napszemüveg szinte minden öltözéket feldob, és remekül mutat a fejtetőre tolva is – de ezt formális eseményeken szerencsésebb elkerülni, ha nincs más lehetőség, inkább akasszuk az öltöny­zsebbe.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Színes, mintás, de eltérő
Nyakkendőből egyszínűt, csíkost vagy visszafogottan apró mintást érdemes választani, ami minden esetben sötétebb, mint az ing. A hagyományos nyakkendő vége a nadrág derekáig, az övcsatig kell érjen, hosszát a megkötésnél lehet szabályozni. Hogy valaki nyakkendőt vagy csokornyakkendőt visel, az kizárólag ízlés kérdése, nincs „rossz” választás. Utóbbi még ma is kevésbé gyakori, épp ettől lehet különlegesebb, kiemelheti viselőjét a tömegből. Ma már színes, izgalmas, fából készült csokornyakkendőket is találunk. 
A nyakkendő „társa” a díszzsebkendő, melynek viselésekor fontos figyelni, hogy ne legyen a kettő színe azonos (például mindkettő piros), ugyanis nem mutat jól. Arra érdemes törekedni, hogy egymást kiegészítő színeket, de eltérő anyagokat és mintákat párosítsunk.
Ha valaki nem szeretne díszzsebkendőt viselni, de az esemény jellege valamiért mégis megköveteli, egy egyszerű fehér színűvel és egyszerű hajtogatással nem lehet melléfogni. Az sem újdonság, ha valaki nyakkendőt nem, csupán díszzsebkendőt visel. Ilyen esetben jó, ha kissé feltűnőbb, mintás darabot választunk, melyben visszaköszön a bőrkiegészítőink (például öv vagy óraszíj) színe.

A férfikiegészítők fontossága

Rejtett, de nem marad rejtve
A zokni a nadrág színéhez kell passzoljon, szárának hossza akkor megfelelő, ha ülő helyzetben sem kandikál ki a csupasz lábszár. Ha valaki formabontóbb, és stílusa a hétköznapokban is lazább, bátran kísérletezhet színes, mintás zokni viselésével. Ha extravagánsabb darabot viselnénk, fontos figyelni öltözetünk részleteire, például a nyakkendőre vagy csokornyakkendőre, a díszzsebkendőre, az ingre, és ezekhez illeszteni a zokni színét. A legfontosabb, hogy a megjelenés összeillő egészet alkosson. Az sem szerencsés, ha túlzásba visszük a színeket és a tarka mintákat, mert így a zoknink kerülhet a figyelem középpontjába (mondjuk a menyasszony helyett).

Egyező színek
Öltönyhöz minden esetben fekete vagy barna bőrcipő illik. Feketét a sötét-, középszürke és fekete öltönyökhöz, barnát a bézs és barna árnyalatokhoz viseljünk, világosszürke és sötétkék öltönyhöz pedig mindkettő talál. Ugyanez vonatkozik az övekre is: bőrből készüljön, ugyanakkor harmonizáljon a cipőnk és más bőrkiegészítőink, például az óra szíjának színével. Nem gond, ha nem egyezik meg pontosan a kiegészítők árnyalata, de fekete cipőhöz ne viseljünk barna övet, és fordítva. A kiindulópont minden esetben a cipő színe legyen, mert az van leginkább szem előtt.

A siker kulcsa
A férfikiegészítők tárháza is igen széles, de az apróságnak tűnő darabok – mint például a nyakkendő, napszemüveg vagy zokni – hozzátehetnek a megjelenéshez. Aki még csak most barátkozik a feltűnő, élénk színekkel és mintákkal, választhat ízléses, visszafogott, épphogy észrevehető kiegészítőket, azzal nem lehet melléfogni. A kiegészítők viselésének kulcsa pedig sokkal inkább a magabiztosság, mint a szabályok észben tartása. Szabályokat követni bárki tud, igazi figyelmet a megszegésükkel kaphatunk. Amennyiben ez a cél.
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!