Hirdetés

Véglegesítette az RMDSZ az önkormányzati jelöltlistáit

A Szövetségi Állandó Tanács a csütörtöki ülésén véglegesítette az RMDSZ önkormányzati jelöltlistáit. A szövetségnek tizenkét megyében lesz megyei tanácselnökjelöltje és tizenhét megyében megyei listája. 280 polgármesterjelöltet indít, 525 helyi közigazgatási egységben állít helyi tanácsosi listát.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Véglegesítette az RMDSZ az önkormányzati jelöltlistáit
Képünk illusztráció Fotó: Hodgyai István

„Habár helyi szinten verseny lesz, az európai parlamenti választáson együttműködés és összefogás van. Ez a legfontosabb, hiszen ez szolgálja a magyarság érdekét” – idézi a szövetség közleménye Kelemen Hunort.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Az RMDSZ elnöke rámutatott: 2024 sorsdöntő év, a nagy változások éve az egész világban: Európában és itthon is.

Június 9-e tétje, hogy a romániai magyarok képviselői legyenek ott az Európai Parlamentben, mert akkor a partnereikkel és szövetségeseikkel esélyük lesz arra, hogy jó irányban változtassanak az unión: a magyarok a nyertesei és ne a vesztesei legyenek a következő évtizednek.

Kelemen Hunor elmondta azt is, hogy egyrészt nekünk tovább kell építeni azt az utat, amit elkezdtünk az őshonos kisebbségek európai szintű védelme érdekében, másrészt olyan korrekciókra van szükség, amelyek a gazdaság és mezőgazdaság versenyképességét fenntartják, megerősítik. Emellett fontos, hogy a kohéziós alapokat továbbra is megkaphassák az erdélyi magyarok, a gazdák és a települések, hiszen azokból lehetett építkezni.

„Június 9-én, aki a magyar összefogás listájára szavaz, arra szavaz, hogy a jó irányba változzon az Európai Unió. Együtt győzni fogunk!” – tette hozzá.

Az elmúlt egy hónapban több mint 5250 személy méretkezett meg az RMDSZ által szervezett előválasztásokon.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!