Vasárnaptól esőkkel kísért erős lehűlés következik

Vasárnaptól erős lehűlés következik, 34 fokról 15 fokra zuhan a Kárpátok közötti régiókban a nappali csúcshőmérséklet, és különösen Olténiában, a Déli-Kárpátokban, illetve a Kárpát-kanyarban várható nagy mennyiségű csapadék – nyilatkozta a kormánypalotába összehívott tanácskozáson az Országos Meteorológiai Szolgálat vezérigazgatója.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Vasárnaptól esőkkel kísért erős lehűlés következik
Képünk illusztráció Fotó: Hodgyai István

Elena Mateescu elmondta, hogy a hét végéig a sokéves átlagnál melegebb idő várható, pénteken a déli országrészben 33-34 fokra, szombaton 26-33 fokra emelkedik a hőmérséklet. Vasárnaptól azonban országszerte legtöbb 15 fokra melegszik fel a levegő, legfennebb a délkeleti megyékben várható ennél magasabb hőmérséklet.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A szakember kifejtette, hogy a meleg áramlatokat váltó hideg légáramlatok közelednek az országhoz, amelyek különös figyelmet igényelnek az elkövetkező időszakban. Ezért a meteorológiai szolgálat légköri instabilitására figyelmeztető előrejelzést készül kiadni előbb az ország nyugati és északnyugati térségeire, ahol a lehulló csapadékmennyiség elérheti a 30-40 litert négyzetméterenként.

A sárga jelzésű riasztást hétfőre várhatóan kiterjesztik az egész országra 

– írja az Agerpres hírügynökség.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!