Vasárnap estétől hétfő reggelig narancssárga riasztás lesz érvényben 20 megyében heves esők és viharok miatt

Vasárnap 20 órától hétfő 10 óráig heves esőzések és viharok miatti narancssárga jelzésű riasztás lesz érvényben Moldvában, Dobrudzsában, Munténia keleti felében, illetve Erdély keleti és délkeleti részében – írja az Agerpres hírügynökség.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 1 perc
Vasárnap estétől hétfő reggelig narancssárga riasztás lesz érvényben 20 megyében heves esők és viharok miatt
Képünk illusztráció Fotó: Hodgyai István

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton kibocsátott figyelmeztető előrejelzése szerint az érintett régiókban felhőszakadások várhatók, a lehulló csapadék mennyisége 40-60 liter, helyenként több mint 70 liter lesz négyzetméterenként. A szél sebessége elérheti a 70-85 kilométert óránként Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton kibocsátott figyelmeztető előrejelzése szerint az érintett régiókban felhőszakadások várhatók, a lehulló csapadék mennyisége 40-60 liter, helyenként több mint 70 liter lesz négyzetméterenként. A szél sebessége elérheti a 70-85 kilométert óránként.
 Az érintett megyék: Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Vaslui, Bákó, Galac, Vrancea, Buzău, Brăila, Hargita, Kovászna, Brassó, Prahova, Ilfov, Ialomiţa Călăraşi, Tulcea, Konstanca és a főváros.

Szintén vasárnap 20 órától hétfő 10 óráig sárga jelzésű riasztás lesz érvényben Olténia legnagyobb részében, Munténia nyugati régióiban és helyenként Erdélyben. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 25-40 litert, a szél sebessége pedig a 45-65 kilométert óránként.

A hegyekben, főként a Keleti-Kárpátokban 1700 méter fölött havas esőre és havazásra is számítani lehet. Az érintett megyék: Beszterce-Naszód, Maros, Szeben, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Dolj, Olt, Teleorman és Giurgiu.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!