Hirdetés

Továbbra is hangsúlyozni kell: a megelőzés a legjobb stratégia a betegségek elleni küzdelemben

Továbbra is a megelőzés a legjobb stratégia a betegségek elleni küzdelemben, az egészségre nevelés pedig a hosszú és egészséges élet kulcsa – jelentette ki vasárnap, az egészség világnapján Alexandru Rafila.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Továbbra is hangsúlyozni kell: a megelőzés a legjobb stratégia a betegségek elleni küzdelemben
Képünk illusztráció Fotó: László F. Csaba

Az egészségügyi miniszter Facebook-bejegyzésben köszöntötte a romániaiakat az egészség világnapján, leszögezve, hogy a legnagyobb kincsünkért, a saját magunk és szeretteink egészségéért mindannyiunknak erőfeszítéseket kell tennünk.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

„Egy folyamatosan változó világban, amelyben az egészségügyi kihívások egyre összetettebbek, alapvető fontosságú, hogy erőfeszítéseinket arra összpontosítsuk, hogy az állampolgárok minél könnyebben hozzáférhessenek a minőségi egészségügyi szolgáltatásokhoz. Arra kérek mindenkit, hogy vállaljon aktív szerepet saját egészsége megőrzésében, és egészséges, kiegyensúlyozott életmóddal segítse azt elő. A betegségek elleni küzdelem legjobb stratégiája továbbra is a megelőzés, az egészségre nevelés pedig a hosszú és egészséges élet kulcsa” – idézi az Agerpres Rafila bejegyzését.

A tárcavezető azt állította ugyanakkor, hogy az egészségügyi minisztérium „masszív” befektetéseket eszközöl az orvosi infrastruktúra, a rendszer digitalizálása, az orvosi személyzet szakmai képzése terén.

„Az egészség világnapját ünnepelve megerősítjük elkötelezettségünket egy olyan közösség iránt, amelyben minden egyén egészségét és jólétét tiszteletben tartják és védik” – fogalmazott a miniszter.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!