Több mint 2800 diák délutáni oktatását biztosította a most záruló tanévben az Iskola Alapítvány

A 2023/2024-es tanévben is számos család számára jelentett hatalmas segítséget az Iskola Alapítvány által 58 településen és 63 tanintézetben biztosított délutáni oktatási program. Az afterschool célja az anyanyelvű oktatás vonzerejének növelése, az identitás megőrzése, a magyar oktatás megerősítése, a magyar iskolák népszerűsítése és a családok közvetett anyagi támogatása – tájékoztat az RMDSZ közleménye.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Több mint 2800 diák délutáni oktatását biztosította a most záruló tanévben az Iskola Alapítvány
Fotó: rmdsz.ro

Ebben a tanévben összesen 2833 gyermek vett részt a foglalkozásokon. Ezáltal több mint kétezer család részesült közvetett anyagi támogatásban, a meleg ebédhez való hozzájárulással és a pedagógusok bérének finanszírozásával.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A program számokban mérhető sikere és kiterjedése 2019-es beindításához képest az elmúlt öt évben megduplázódott. Nemcsak a helyszínek és a programban részt vevő diákok száma növekedett jelentősen az elmúlt öt évben, de a pedagógusok száma is. A tanórák után 182 szakképzett pedagógus foglalkozott a román többségű közegben élő elemistákkal, akik segítettek a gyermekeknek a házi feladatok megoldásában, illetve különböző készség- és képességfejlesztő tevékenységet tartottak számukra.

A 2024/2025-ös tanévben is folytatódik a délutáni oktatási program, továbbra is biztosítva a szórványban élő elemis diákok támogatását és az anyanyelvű oktatás megerősítését.

Az Iskola Alapítványt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség hozta létre 1996-ban. Alapvető tevékenységi területeink a romániai magyar oktatás, kultúra és közösségfejlesztés támogatása képezi. Meghatározó célkitűzéseink: a versenyképes magyar oktatás, valamint a romániai magyar kulturális, tudományos és közösségfejlesztő programok kialakítása és támogatása – olvasható a szervezet weboldalán.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!