Hirdetés

Több ember meghalt az ötödik napja tartó rendkívüli hőség következtében az országban

Többen meghaltak, sokan eszméletlen állapotban kerültek kórházba az országban, miután hőgutát kaptak az ötödik napja tartó rendkívüli hőség következtében.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Több ember meghalt az ötödik napja tartó rendkívüli hőség következtében az országban
Képünk illusztráció Fotó: Gerd Altmann, Pixabay

A jászvásári rohammentő szolgálat vezetője szerdán közölte: az éjszaka folyamán egy 32 éves fiatalember halt meg hőgutában, miután kedden a napon dolgozott. A mentő Prigoreni községből 43,3 fokos lázzal, eszméletlen állapotban vitte be a megyei kórházba, de nem tudták már megmenteni az életét. Egy másik, 74 éves férfit, aki kedden szintén a szabadban dolgozott, kómában vitt be a mentő, miután Letcani-ban összeesett a saját lakásában.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A bukaresti Bagdasar-Arseni kórház egyik kardiológus főorvosa a Digi24 hírtelevíziónak szerdán arról számolt be, hogy nekik is volt egy hasonló esetük: egy ötvenes éveiben járó, az utcán elájult férfit kedden vitt be a mentő 43,3 fokos lázzal, és nem tudták már megmenteni az életét.

Hétfőn egy 45 éves Botoșani megyei férfit találtak eszméletlenül egy parkban, a kiérkező mentők azonban csak a halálát tudták megállapítani, amelyet a kiszáradás okozta hőgutának tulajdonítottak. A B1 hírtelevízió jelentése szerint ugyancsak a hőguta okozhatta annak az 56 éves suceavai nőnek a halálát, akit hétfőn talált meg a lánya házuk udvarán. Az Agerpres hírügynökség azt írta: a jászvásári megyei kórházba kedden három 80 év feletti idős embert vitt be a mentő, akiket eszméletlen állapotban találtak túlhevült lakásukban – írja az MTI.

Az Antena3 hírtelevízió tudósítása szerint Temesváron is meghalt kedden egy 50 éves férfi, akihez a járókelők hívták ki a mentőt, miután elájult az utcán. A férfit újraélesztették és 43 fokos lázzal vitték be a sürgősségre, de a második szívleállás után már nem sikerült megmenteni az életét.

Egy másik mentőegységet egy 56 éves villamosvezetőhöz riasztottak Temesváron. A vezetőfülkéből kórházba került férfinak 42,5 fokos láza volt, és félrebeszélt, amikor kiérkeztek hozzá a mentők – írja az MTI.

Az országban szombat óta harmadfokú (vörös) hőségriasztás van érvényben az ország megyéinek túlnyomó többségében, ahol a csúcshőmérséklet ötödik napja rendre meghaladja a 40 fokot. Szerdán a 41 megye közül az északi országrész 11 megyéjére már csak másodfokú (narancssárga) hőségriasztást adott ki a meteorológiai intézet. A kánikula az előrejelzés szerint csütörtöktől a déli (havasalföldi és dobrudzsai) országrészre korlátozódik, a Kárpátok térségére pedig felhőszakadással, jégesővel és óránként 55-70 kilométeres sebességű széllökésekkel érkező zivatarokra számítva adott ki elsőfokú (sárga) figyelmeztetést a román meteorológiai szolgálat.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!