Hirdetés

Tarolt Székelyföld az idei Év úti célja versenyen

Több kategóriában is székelyföldi nyertese lett az Év úti célja című, az ország legrangosabb turisztikai megmérettetésének. A díjakat tizenhárom kategóriában osztották ki a kedd este, Bukarestben megrendezett gálán.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 2 perc
Tarolt Székelyföld az idei Év úti célja versenyen
Több első díjat is hazahoztak. Az Év úti célja 2024 című turisztikai seregszemle Fotó: Mini Erdély Park Facebook-oldala

Tegnap osztották ki a díjakat az idei Év úti célja (Destinația Anului) versenyre benevezett turisztikai látványosságok között. Ez a belföldi turizmus egyik legfontosabb megmérettetésének negyedik kiadása, célja a romániai turisztikai helyszínek – települések, üdülőhelyek, turisztikai térségek – népszerűsítése.

A Szejkefürdőn található Mini Erdély Park szórakozás és kaland kategóriában nyerte el az év turisztikai célpontja címet.

Imázsfilmek kategóriájában a Hargita megyét családbarát úticélként népszerűsítő, a Visit Harghita által megrendelt és a székelyudvarhelyi Picture Lock filmstúdió által készített reklámfilm győzött.

Butique kategóriában is székelyföldi turisztikai vállalkozás, a Kovászna megyei Olasztelken működő Dániel Kastélyszálló lett az év turisztikai célpontja Romániában.

Az üdülőhelyek kategóriában Szováta harmadik lett, ugyanakkor Tusnádfürdő és környéke az ökoturizmus kategóriában kapott megosztott harmadik helyezést egy Duna-deltai és egy Hátszeg-környéki idegenforgalmi vállalkozás mögött.

A romániai turisztikai seregszemlén idén tizenhárom kategóriában hirdettek győztest, a helyezések sorrendjét a – több mint kétszáz turisztikai szakemberből álló – szakmai zsűri, a több százezer internetes közönségszavazat és egy országos közvélemény-kutatás alapján döntötték el. 
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!