Rozsdás dugójú Ciuc üveges söröket vont ki a forgalomból a fogyasztóvédelem

A fogyasztóvédelem több mint 1,85 millió Ciuc márkájú üveges sört vont ki a forgalomból az augusztus első felében végzett ellenőrzések nyomán.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Rozsdás dugójú Ciuc üveges söröket vont ki a forgalomból a fogyasztóvédelem
Képünk illusztráció Fotó: László F. Csaba

Az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) hétfői közleménye szerint az intézmény felügyelői azt követően tartottak ellenőrzéseket, hogy a fogyasztók rozsdás dugójú vagy szájú Ciuc márkájú sörösüvegek miatt nyújtottak be panaszokat. A felügyelők a Ciuc sört gyártó Heineken Románia Rt. mind a négy romániai gyárában – Csíkszeredában, Craiován, Konstancán és Marosvásárhelyen –, illetve a márka forgalmazóinál is széles körű ellenőrzéseket tartottak. Ezek nyomán 1 854 180 üveg sört vontak ki a forgalomból a felügyelők, miután megállapították, hogy a rozsdás sörösüvegek négy tételből számaznak – írja az Agerpres hírügynökség.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A fogyasztóvédelem felügyelői 65 000 lejre bírságolták meg a gyártót, illetve elrendelték a négy tételhez tartozó sörök forgalomból való kivonását és megsemmisítését, amit a gyártónak bizonyítania kell.

Augusztus 16-áig a gyártóhoz 323 795 rozsdás kupakú vagy szájú üveges sört küldtek vissza a kereskedelemből.

Az ANPC felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy ha rozsda nyomát látják a megvásárolt üveges sör dugóján vagy száján, függetlenül annak márkájától, vigyék vissza az üzletbe, ahol kérhetnek helyette másikat, vagy visszakaphatják pénzüket. Ha a kereskedő megtagadja ezt, panaszt tehetnek a fogyasztóvédelemnél.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!