Parlamenti képviselő lenne Mihai Tîrnoveanu

Mihai Tîrnoveanu, a szélsőségesen nacionalista és magyarellenes Calea Neamului (Nemzet Útja) egyesület vezetője függetlenként tervezi indulását a parlamenti választásokon Kovászna megyében.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Parlamenti képviselő lenne Mihai Tîrnoveanu
Mihai Tîrnoveanu 2023 nyarán Tusványoson. Archív Fotó: Veres Nándor

A provokatív akcióiról ismert „aktivista” célja, hogy a helyi román közösséget képviselje, és ehhez először kétezer támogató aláírást vár a megye román lakosaitól. Később tízezer szavazattal szeretne bejutni a parlamentbe – írja a Maszol.ro.

Tîrnoveanu a közösségi médiában jelentette be szándékait, ahol kijelentette, hogy „2024. december 1-jétől a kovásznai románoknak olyan hangjuk lesz a román parlamentben, amilyen még soha nem volt”. Ígéretei között szerepelnek sajtótájékoztatók a parlamentben a kovásznai pásztorokkal, vállalkozókkal, termelőkkel, tanárokkal és tartalékos, illetve nyugdíjas katonákkal, „az Ország Szívének román hangjaival”.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A Maszol értesülései szerint Tîrnoveanu azt hangsúlyozza, hogy Kovászna megyében nemcsak az RMDSZ érdekei számítanak, hanem a román közösségé is, és a bukaresti politikai vezetést rá kívánja kényszeríteni arra, hogy ennek megfelelően cselekedjen.

Mihai Tîrnoveanu hosszú évek óta híres arról, hogy feszültségeket gerjeszt a román–magyar viszonyban, és a Calea Neamului vezetőjeként számos provokatív megmozdulást szervezett Székelyföldön.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!