Hirdetés

Országszerte kánikula lesz a következő időszakban; zivatarok is várhatók

Országszerte hőség lesz, és akár 38 Celsius-fokos maximumok is várhatók a következő időszakban, a légköri instabilitás pedig szinte végig kísérőeleme lesz a kánikulának – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hétfőn közzétett, június 17-e és július elseje közötti időszakra érvényes előrejelzéséből.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Országszerte kánikula lesz a következő időszakban; zivatarok is várhatók
Képünk illusztráció Fotó: pixabay.com

Erdélyben fokozatosan felmelegszik az idő az első héten, a hétfői 28 fokról a hét végére 34 fokig emelkedik a nappali csúcsértékek átlaga. Ezzel egy időben a hőmérséklet-páratartalom mutató megközelíti a kritikus küszöböt, éjszaka 13, majd 15-17 fokig hűl le a levegő. Június 23-án és 24-én a minimumok 3-4 fokkal, a maximumok 6-7 fokkal csökkennek. Ezt követően a minimumok nem változnak jelentősen, a nappali csúcsértékek azonban enyhén emelkedni fognak. Június 23. és 26. között fokozottabb légköri instabilitásra lehet számítani.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A hegyvidéken is meleg lesz a következő két hétben. Az első hét elején még 19 fok körül alakulnak a csúcsértékek, illetve 9-10 fok körül az éjszakai minimumok átlaga, majd a hét végére eléri a 24-25, illetve a 14-16 fokot. Június 23-án és 24-én 4-5 fokkal csökkennek az éjszakai, valamint 6-7 fokkal a nappali hőmérsékleti értékek. A második héten nem lesz jelentős hőmérséklet-ingadozás. Légköri instabilitás az első héten is felléphet helyenként, a második héten azonban általánosabbá válik – tájékoztat az Agerpres hírügynöség.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!