Hirdetés

Országos takarítási napról szóló törvénytervezetet nyújtott be Tánczos Barna a parlamentbe

Legyen minden évben szeptember harmadik szombatja országos takarítási nap – az erről szóló törvénytervezetet a minap nyújtotta be a parlamentbe az RMDSZ.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Országos takarítási napról szóló törvénytervezetet nyújtott be Tánczos Barna a parlamentbe
Fotó: rmdsz.ro

A kezdeményezés a civil szférából jön, több mint egy évtizedes hagyománya van világszerte, Romániában pedig a Let’s do It Romania! Egyesület már több mint kétmillió embert sikerült bevonjon az éves takarítási akcióiba. A törvénybe iktatás egy jelzés, hogy a hatóságok sem maradhatnak tétlenül, nagyobb szerepet kell vállalniuk a lakosság tájékoztatásában és a környezettudatos állampolgárok nevelésében. „Nem kérdés, sok még a tennivaló ezen a területen, elég, ha csak körülnézünk az utak mentén, folyópartokon vagy a rendkívül alacsony szelektív hulladékgyűjtési arányokat látva” – jelentette ki Tánczos Barna szenátor Bukarestben, a Let’s do It Romania! által szervezett takarítási akción és közös sajtótájékoztatón.


Hirdetés

Az RMDSZ szenátora környezetvédelmi miniszterként is prioritásként kezelte a tudatosítást és mentalitásváltást. Mandátuma alatt olyan országos programokat indított el, mint az iskolákban bevezetett Zöld hét, a Zöld péntek mozgalom, a Tiszta Romániát és Románia újrahasznosít tudatosító kampányok. „Ellenzékből is ezt a szemléletet visszük tovább, és erre is gondolunk, amikor azt mondjuk, változást akarunk Brüsszelben. Ne a betarthatatlan korlátozások, büntetések és a gazdákat sújtó bürokratikus követelmények jelentsék a környezetvédelmet, hanem olyan programok, amelyekkel támogatjuk és segítjük a zöld átállást. Ezt kell képviselnünk, ezért kell továbbra is erős hangunk legyen itthon és az unióban is” – hangsúlyozta Tánczos Barna.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!