Hirdetés

Néhány napig tartó lehűlés szakítja meg a kánikulát

A következő két hétben néhány napig tartó lehűlés szakítja meg a kánikulát az egész országban, számottevő csapadékra július első napjaiban lehet számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat július 1–14. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Néhány napig tartó lehűlés szakítja meg a kánikulát
Képünk illusztráció Fotó: László F. Csaba

A hétfőn közzétett prognózis szerint Erdélyben a hónap első napjaiban 34-35 Celsius-fokról 23-27 fokra csökken a hőmérsékleti csúcsértékek regionális átlaga. Július 4-től fokozatos felmelegedés várható, majd július 7-én a nappali maximumok átlaga eléri ismét a 30-33 fokot. Az éjszakai minimumok 13 és 20 fok között alakulnak, ezen a héten hűvösebb lesz az idő hajnalban, mint a következő héten.

Július első napjaiban időszakosan zivatarossá válik az idő, utána a következő hét végéig nem várható számottevő csapadék

– tájékoztat az Agerpres hírügynökség.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A hegyekben a hét elején néhány napig szintén lehűl, majd ismét felmelegszik a levegő, a következő héten pedig nem várhatók jelentősebb hőmérséklet-ingadozások. A maximális értékek átlaga a kezdeti 22-24 fokról szerdáig 14-15 fokra csökken, majd július 8-ig 22 fokra emelkedik. Az éjszakai minimumok átlaga 13-14 fokról 8-9 fokra mérséklődik a hét közepéig, majd 13 fokra emelkedik, és ezen a szinten marad a jövő hét végéig. Zivataros időjárásra a hét elején és július 10. után lehet számítani.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!