Hirdetés

Munkaügyi miniszter: esélyegyenlőséget kell biztosítani a fogyatékkal élők számára

Esélyegyenlőséget kell biztosítani a fogyatékkal élők számára, az akadálymentes élet megteremtésére tett semmilyen erőfeszítés nem lehet túl nagy – jelentette ki vasárnap Simona Bucura-Oprescu munkaügyi miniszter, olvasható az Agerpres hírügynökség vasárnap közzétett hírében.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 2 perc
Munkaügyi miniszter: esélyegyenlőséget kell biztosítani a fogyatékkal élők számára
Az ENSZ december 3-át a fogyatékos emberek nemzetközi napjává nyilvánította 1992-ben Fotó: pexels.com

„Ez a nap azoknak az embereknek a napja, akik megmutatják nekünk, mit jelent igazán erősnek lenni” – fogalmazott a tárcavezető a fogyatékossággal élők világnapja alkalmából kiadott üzenetében. Hozzátette, ez a nap jó alkalom arra, hogy kifejezzük szolidaritásunkat és tiszteletünket azokkal az emberekkel szemben, akik erős jellemükkel és küzdeni akarásukkal értékes életleckéket adnak.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) 1992-ben nyilvánította december 3-át a fogyatékossággal élő emberek világnapjává.

„Mindannyiunk számára fontos, hogy ezeknek az embereknek hozzáférésük legyen az inkluzív, méltányos és fenntartható fejlődéshez, ahogyan azt a 2030-ig szóló fenntartható fejlődési program is előírja, kötelezettséget vállalva arra, hogy senkit sem hagyunk hátra” – tette hozzá.

Kettős rendezvényt tartanak a rászorulókért
Mint arról korábban beszámoltunk, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság és a Hargita Megyei Sérültek Egyesülete a fogyatékossággal élők világnapja alkalmából kettős rendezvényt tart hétfőn,  december 4-én Csíkszeredában. A hagyományos jótékonysági kézműves-kiállítással egy időben első alkalommal szervezik meg a szociális szolgáltatások vásárát.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!