Múlt, jelen, jövő a médiában

Múlt, jelen, jövő a médiában címmel szerveztek Média Napot a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karán pénteken. A szakmai konferencián az érdeklődők a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szakembereinek előadásait hallhatták.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 1 perc
Múlt, jelen, jövő a médiában
Az egyetem hallgatói és külsős érdeklődők egyaránt részt vettek az előadásokon Fotó: Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karának Társadalomtudományi Tanszéke és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közösen szervezett Média Napot Múlt, jelen, jövő a médiában címmel pénteken a csíkszeredai egyetemen. Az egész napos szakmai konferencián az NMHH szakemberei tartottak előadásokat különböző témakörökben.
Mint érdeklődésünkre dr. Székely Kinga-Katalin, a Társadalomtudományi Tanszék oktatója elmondta: az NMHH-val tavaly tavasszal indult az együttműködésük, idén áprilisban szerveztek egy műhely-workshop jellegű eseményt, a tegnapi Média Nap pedig szakmai előadásokra fókuszált. A nap során szó volt médiahasználatról az erdélyi, felvidéki, vajdasági és kárpátaljai magyarság körében, az 1989–1996 közötti magyarországi médiaháborúról, a MÚOSZ történetéről a rendszerváltást megelőző évtizedben, képernyőfüggőségről és digitális tudatosságról, mesterséges intelligenciáról és anyanyelvünkről is.
Az esemény nyitott volt, így az előadásokon nemcsak a Sapientia hallgatói, hanem bárki részt vehetett. A legtöbb érdeklődőt Bodolay-Papp Zsófia, az NMHH munkatársa, az MTVA volt vezető szerkesztője Nem minden az, aminek látszik!? – Ép ésszel a mesterséges elme korában és Pelle Veronika kommunikáció- és médiakutató, a Budapesti Corvinus Egyetem Kommunikáció és Szociológia Intézetének oktatója, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság digitálisműveltség-fejlesztési munkatársának Képernyőfüggőség és digitális tudatosság a figyelemgazdaság korában című bemutatója vonzotta – tudtuk meg.
 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!