Hirdetés

Megszavazta a Régiók Európai Bizottsága Borboly Csaba tizedik jelentését

A Régiók Európai Bizottsága (RB) április 17-i brüsszeli plenáris ülésén elfogadták azokat a javaslatokat, amelyeket Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a jelentésében megfogalmazott – tájékoztat közleményében Hargita Megye Tanácsa sajtószolgálata.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Megszavazta a Régiók Európai Bizottsága Borboly Csaba tizedik jelentését
Fotó: Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata

A jelentés középpontjában az áll, hogy a biológiai sokféleség és a nagyragadozók védelmére olyan erős európai politikára van szükség, amely figyelembe veszi a nagyragadozók és az emberi tevékenységek – különösen a háziállattartás – összhangját. 


Hirdetés

„Bár a legtöbb módosítást elfogadták, szeretnék rámutatni egy fontos problémára: a megalapozott döntéshozatalhoz szükséges releváns és objektív adatok hiányára. Jelenleg csak szubjektív értelmezésekre támaszkodunk, ami megakadályozza, hogy a jelentés hatékony eredményeket érjen el. Sajnos nem rendelkezünk az Eurostat erre vonatkozó adataival. Számos értelmezés inkább a laikusok értelmezésén, mint a bizonyítékokon alapul, ami a jelentésen belül téves hangsúlyokhoz vezet” – fejtette ki a megyeelnök. 

Borboly Csaba hozzátette:

Meggyőződésünk, hogy a nagyragadozókra vonatkozó hatékony politikáknak a szubszidiaritáson és a többszintű kormányzáson kell alapulniuk, és a helyi hatóságok nagyobb mértékű bevonását sürgetjük a fenntartható együttélés és a biológiai sokféleség növelése érdekében.

Az együttélési stratégiáknak helyspecifikusnak kell lenniük, figyelembe kell venniük a kulturális értékeket és a környezeti feltételeket, és úgy kell megtervezni őket, hogy a pénzügyi befektetés megtérülése kiszámítható legyen. Az enyhítési intézkedések jobb nyomon követésére is sürgető szükség van a hatékony, tényeken alapuló szakpolitika előmozdítása érdekében.”

Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata

Daniel Buda, az Európai Parlament Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottságának alelnöke méltatta Borboly Csabának a Régiók Bizottsága keretében végzett munkáját, hangsúlyozva, hogy a jelentéseken és a partnerségeken keresztül a helyi közösségek javára lehet alakítani az európai jogszabályokat. 

Borboly Csabának a Régiók Bizottságában kifejtett munkájáról bővebben itt olvashatnak.

A biológiai sokféleség védelme és a nagyragadozókkal való együttélés Európában című jelentés itt olvasható.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!