Magyar nemzeti színekben ragyogott a Brassó felirat augusztus 20-án

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Magyar nemzeti színekben ragyogott a Brassó felirat augusztus 20-án
Fotó: Brassói Városháza/Facebook

A magyar államalapítás és Szent István ünnepe alkalmából a brassói Cenk oldalán elhelyezkedő óriásfeliratot kedden este magyar nemzeti színekbe öltöztették. Az ünnepi fények a helyi magyar közösség iránti tisztelet kifejezéseként ragyogtak, emlékeztetve a város történelmi múltjára és a magyar közösség szerepére a város fejlődésében.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A helyi önkormányzat a Facebook-oldalán megjelent bejegyzésében kifejtette, hogy ezzel a gesztussal szeretnék felhívni a figyelmet arra a kiemelkedő szerepre, amelyet a magyar közösség játszott Brassó életében. „Városunk a történelem során nemcsak fontos gazdasági és kulturális központ volt, hanem jó példával is elöl járt a három nemzeti közösség együttélésében mind a városban, mind pedig a várfalakon kívül, beleértve a bolgárszegi románokat, a bolonyai magyarokat és az óbrassói szászokat” – olvasható a bejegyzésben.

Dan Tanasă román nacionalista politikus és aktivista is hozzászólt Facebookon a bejegyzéshez, amelyben így fogalmazott: „Doar niște slugi sinistre pot gândi și pune în practică așa ceva” – ami magyarul kb. így fordítható: „Csak valami baljós szolgák képesek ilyesmit kigondolni és megvalósítani.”





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!