Leszállt az első utasszállító gép a brassói repülőtéren

Leszállt csütörtök reggel az első utasszállító gép a brassói repülőtéren, amely egyben a modern légikikötő avatóünnepsége is volt. 

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Leszállt az első utasszállító gép a brassói repülőtéren
Fotó: Antal Árpád/Facebook

A Tarom légitársaság gépe helyi idő szerint kevéssel nyolc óra után landolt. A Bukarestből érkező gépen utazott egyébként Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere és Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke is. Az otopeni-i repülőtérről felszálló Tarom-gépet Cătălin Prunariau vezette, aki az állami légitársaság korábbi igazgatójának, Dumitru Prunariunak a fia. 

A légikikötő ünnepélyes átadásán részt vett Nicolae Ciucă szenátusi elnök, Adrian Veştea, Brassó Megye Tanácsának elnöke és fejlesztésiminiszter-jelölt, Sorin Grindeanu közlekedési miniszter és más tisztségviselők.

Mint korábban beszámoltunk róla, augusztustól Londonba, szeptembertől pedig Dortmundba is indít járatokat a Wizz Air Brassóból. A légitársaság csütörtöki közleménye szerint a brit fővárosba augusztus 2-től heti három alkalommal – hétfőn, szerdán és pénteken – indul gépük. A jegyek egy irányba, kis kézipoggyásszal 169,99 lejes (34,99 eurós) kezdőáron érhetők el. A Brassó és Dortmund közötti járat szeptember 2-től – kedden és szombaton – közlekedik majd, a jegyeket 119 lejes (24,99 eurós) kezdőáron lehet beszerezni.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!