Hirdetés

Hétfőn kezdődik az iratkozás a pótérettségire

Július 15-én, hétfőn kezdődik a feliratkozás a pótérettségire. A tanügyminisztérium által jóváhagyott ütemterv szerint az idei pótérettségi augusztus 8–30. között zajlik, és július 15–22. között lehet iratkozni a vizsgákra – adja hírül az Agerpres hírügynökség.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 1 perc
Hétfőn kezdődik az iratkozás a pótérettségire
Képünk illusztráció Fotó: Hodgyai István

Az érettségi-időszak menetrendje szerint a diákok román nyelvű kommunikációs készségeinek felmérése augusztus 8-án és 9-én zajlik. Az anyanyelvű kommunikációs készségeket augusztus 9-én, a digitális készségeket 12-én, az idegennyelv-ismeretet pedig 13-án és 14-én mérik fel.

A pótérettségizők román nyelv és irodalomból augusztus 19-én, a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból 20-án, a választott tantárgyból 21-én, anyanyelvből pedig 22-én írásbeliznek.

Az írásbeli vizsgák eredményeit augusztus 26-án délig teszik közzé, az óvásokat ugyanaznap lehet benyújtani 12 órától 18 óráig. Az óvások elbírálása utáni végleges eredményeket augusztus 30-án ismertetik.

A június 17–5. között lezajlott érettségin az óvások elbírálása után 78,2 százalékos volt az átmenési arány – írja az Agerpres hírügynökség.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!